„15 MINUTA 200, POLA SATA 500 DINARA“ Novobeograđanin postavio oglas pa ga razapeli u komentarima zbog cenovnika

Oglas koji je Novobeograđanin M. A. postavio na Fejsbuku i koji se odnosi na cenu šetanja pasa po minutaži izazvao je burnu reakciju u javnosti. Kako je naveo u oglasu, šetnja pasa 15 minuta košta 200 dinara, 20 minuta 300 dinara, a pola sata čak 500 dinara.

„Da nije malo mnogo?“, bio je među prvim komentarima u Fejsbuk grupi „Blok 45 info“. Neko je dodao – „i može li dva puta po 15 minuta, a ne pola sata?“, aludirajući na to što bi dva puta po 15 minuta bilo ukupno 400 dinara, za razliku od 500 koliko košta 30 minuta.

Iako je ova cena mnogima u početku delovala nerealno, i na mnogim sajtovima koji se bave šetnjama pasa, ta cena se kreće od 400 do 500 dinara za pola sata.

Anđelka Popadić iz Udruženja „Trčite sa psima“ kaže da ova cena nije uopšte velika, ukoliko je potrebno da se uključi neki profesionalni šetač pasa, koji bi olakšao porodici.

– Meni ta cena deluje realno, ako gledamo iz ugla da je u pitanju jedno živo biće. Ta osoba dolazi vama na noge, od tačke A do tačke B i treba da joj poverite živo biće koje treba da zadovolji svoje potrebe – smatra Popadić.

Kaže i da je i velika razlika ako šetnja traje 15 minuta i neko za to vreme čačka telefon i ne gleda gde je vaš pas.

– Ja bih se manje vodila cenom ukoliko je osoba od poverenja. Jako mi je važno kome poveravam psa i šta će ta osoba raditi sa psom i da li će zadovoljiti sve njegove potrebe, da li će to biti kvalitetna šetnja. Meni je poverenje i preporuka mnogo važnija od neke cene – kaže Anđelka Popadić.

Beograđani loše dočekali cenovnik šetnje pasa

Sa druge strane, stanovnici Beograda cenovnik M. A. nisu dočekali sa oduševljenjem. Svoje nezadovoljstvo iskazali su komentarima poput: „Loša ti je računica i da nisi malo preterao“.

– Ja bih ljudima dodatni porez naplaćivao za držanje psa i posle plaćaju nekome da ih šeta! Naopako! – glasi jedan od komentara.

Je l’ može 2 puta po 15 minuta?!

Ima i onih sugrađana koji su se i našalili na račun računice dotičnog šetača pasa.

– Slaba ti je matematika, je l’ može 2 puta po 15 minuta, jeftinije je! Da niste preterali sa cenom?! – nizali su se komentari.

Sa druge strane bilo je i onih koji su opravdavali naplatu šetnje kućnog ljubimca.

– Možda tog dana vlasnik ne može da prošeta psa, šta ako je bolestan ili odsutan?! Međutim, nema opravdanja ako vlasnike mrzi – pišu građani.

A šta kaže Novobeograđanin koji je postavio oglas

Mi smo kontaktirali i Novobeograđanina M. A. kako bismo čuli i njegov komentar na ove prozivke.

On je za „Blic“ ovom prilikom rekao kako je „cene nasumično formirao u skladu sa količinom slobodnog vremena i znanja koje poseduje“.

– Minutažu računam od onog momenta kad izađem iz zgrade sa psom do momenta ulaska u zgradu, tako da bi šetnja bila u punoj minutaži koju neko naplati – objasnio nam je.

Kako kaže, prilikom određivanja cene, nije uzimao u obzir da li je pas mali ili veliki, „kao što to mnogi rade“, jer, kaže, nije isto ukoliko šetate pudlu ili dobermana.

On nam još kaže da kad god može učestvuje u udomljavanju napuštenih pasa, a i sam je udomio dva o kojima brine, što mu daje dodatno iskustvo.

Prema njegovim rečima, nije profesionalni dreser, ali je na inicijativu prijatelja pomagao i njima kako bi njihovi psi savladali osnovne komande (sedi, lezi, dođi…).

Kaže nam da je do sada uslužno čuvao samo psa komšinice koja je bila na putu, pa je odlučio da ponudi svoje usluge i ostatku naselja u kojem živi.

– Još me nisu kontaktirali zainteresovani za oglas – kaže nam.

Što se tiče komentara kako su cene previsoke, smatra da su suvišni i nekulturni i nije želeo dodatno da ih komentariše.

 

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn