Na konkursu za upis u vrtiće više od 14.000 SLOBODNIH MESTA, evo kakva je situacija na Novom Beogradu

U ponedeljak 11. aprila počinje konkurs za upis u državne predškolske ustanove i trajaće do 13. maja, dok će konačne liste upisanih mališana biti poznate krajem juna, najavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, gostujući u Beogradskoj hronici RTS-a.

On je istakao da će na ovogodišnjem konkursu biti oko 14.000 slobodnih mesta, ali i da očekuje dodatno proširenje kapaciteta za oko 600 mesta zbog završetka izgradnje novih vrtića.

Ova mesta omogućiće pet novih objekata u kojima su radovi u završnim fazama. Mesta za mališane biće na Čukarici, Bežanijskoj kosi, Zemunu, Zvezdari, Obrenovcu…

– Najveći pritisak je kao i prethodnih godina u najmnogoljudnijim oštinama, pre svega na Novom Beogradu, Paliluli, Voždovcu… U skladu sa potrebama pokrenuta je i inicijativa za otvaranjem novih mesta, pa se na Novom Beogradu gradi pet novih objekata, a vrtić na Bežanijskoj kosi je u završnoj fazi – rekao je Gak.

On je dodao da Grad podjednako misli i na decu iz prigradskih opština gde će se takođe u narednom periodu raditi na upisivanju svih mališana kako bi listu čekanja sveli na minimum.

Nastavljamo i saradnju sa privatnim vrtićima u koje ide oko 22.000 mališana čiji boravak subvencioniše Grad, rekao je Gak i dodao da Sekretarijat u skladu sa zakonom prati rad svih privatnih predškolskih ustanova.

– Veliki posao je do sada urađen, ali nećemo tu stati. Nastavljamo dalje dok sve mališane sa teritorije Grada Beograda ne upišemo u vrtiće – zaključio je Gak.

blic

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn