REMI NOVOG BEOGRADA U LIGI ŠAMPIONA

Bekovski tandem Radomir Drašović – Nikola Jakšić odigrao fenomenalan meč, ali to nije bilo dovoljno za slavlje Novog Beograda – 12:12

Velikih očekivanja, a još manje najava kod Dubrovčana pred početak Lige šampiona nije bilo. I sezone uopšte. Sušta suprotnost Novom Beogradu. Igrački kadar Juga tanji je nego lani ili je bar tako trebalo da bude kada su Gruž napustili Aleksandros Papanastasiju i Stilijanos Argiropulos. Kvalitativno slabiji jeste, kraći je za igrače svetske klase, ali je kompozicija tima bolja, i to se odražava na učinak i izdanja.

Papir kaže jedno, utisak je drukčiji. A, i rezultati. Jug je osvojio Superkup i Kup Hrvatske, dok u Ligi šampiona dubrovački velikan nikome neće biti lak plen, što je uvideo i Novi Beograd. Prokockao je šampion Srbije prednost, došao u situaciju da spasava živu glavu. Maro Joković je uzdrmao prečku, a Toni Popadić je u poslednjoj sekundi zaustavio udarac Angelosa Vlahopulosa i doneo bod Jugu – 12:12.

Kao retko koja ekipa, verovatno samo Pro Reko, ima novobeogradski klub takvu dubinu da protivnik ne zna koji pre ugao da zatvara i kako akciju da brani. Ostavi li prostora Dušanu Mandiću – pogodiće. Minimalan luft dovoljan je i Alvaru Granadosu. U sve boljeg realizatora izrasta Radomir Drašović, a to je tek petina sastava… Ostatak može da čeka da odbrana potone, zađe u krizu i napuni mrežu do vrha.

Zbog svega toga se najmanje kod Novog Beograda oseti izostanak igrača, Strahinje Rašovića nije bilo u protokolu. Spada među igrače koji će najčešće završavaju napade, često lopta ide na levo krilo, ali i kada ga nema ta strana nije odsečena. Kompletna bekovska linija Novog Beograda sposobna je da pokrije više pozicija i savršeno je svesna svojih kvaliteta. Večeras spoljna linija Novog Beograda, ipak, nije uspela da zamaskira izostanak vrsnog strelca.

Pretio je Jug da srpskom i jadranskom prvaku pomrsi konce, neprekidno je pritiskao, a da je bolje posložen nego minule sezone najbolje se ogleda u igri preko centara. Protekle godine imao je samo jednoga, bio je Vjekoslav Kobešćak primoran da improvizuje i svestranog Marka Žuvelu spušta na liniju dva metra i pojača dozu akcija kod stative. Sada ne mora tako da ga troši, jer ima Gorana Grgurevića.

Kotoranin je iznuđenim isključenjima stvarao višak, pa i sam pogađao. Imali su Loren Fatović i Maro Joković dovoljno prostora da se nameste i opale iz zgloba, takođe i Marko Žuvela. Na najbolji mogući način su koristili višak, a Dubrovčanima se meč iskomplikovao onoga trena kada je kapiten Juga zaradio trajno isključenje. Odlepio se domaćin preko Nikole Jakšića, a potom je i Viktor Rašović savladao Tonija Popadića i pogurao bivši klub ka porazu.

Ipak, opustio se Novi Beograd pre vremena. Poverovao je da je završio posao, da je kraj utakmice. Vratio se Jug, demonstrirali su klasu Marko Žuvela i Maro Joković. Uputili su hirurški precizne udarce, nemoćan je bio Žoao Pedro Fernandes. Iako je Jug u završnici igrao i bez Franka Lazića, i bez Filipa Kržića. stigao je do preokreta!

Fenomenalan meč odigrali su bekovi Radomir Drašović i Nikola Jakšić, prepoznavali su situacije u napdau i sa lakoćom tresli mrežu. Pritom, nisu forsirali. Jedino je Alvaro Granados u redovima Novog Beograda imao gladne oči. Najveće letnje pojačanje srpskog i jadranskog šampiona odapinjalo je kad god je moglo, nije Španac dovoljno dobro podesio nišanske sprave, ali jeste imao role kada odbrana Juga njegov šut nije mogla da ukroti.

Sve je palo u vodu u poslednja tri minuta i pamtiće se samo rafal Matijasa Biljake

Tagovi

Pročitajte još:

antalya bayan escort
Free Porn
Free Porn