PROFESOR SAOBRAĆAJNOG FAKULTETA O NOVOM MOSTU: Novi most preko Save potreban srpskoj prestonici

Povodom rasprave koja se u proteklom periodu vodila između vlasti i opozicije na temu novog mosta preko Save, umesto postojećeg Starog savskog mosta, profesor Saobraćajnog fakulteta u penziji Milan Vujanić kaže za Politiku da je novi most preko Save, u saobraćajnom smislu, potreban srpskoj prestonici.

„Stubovi će biti viši i širi što je važno za međunarodni plovni put i rečni saobraćaj na Savi. Takođe, čelična konstrukcija će biti tri puta šira i imaće 36 metara, a poneće dva drumska blizanca, sa po dve trake u oba smera i pešačko – biciklistickom stazom u oba smera. Zajedno sa tramvajskim šinama po sredini, to podiže saobraćajnu protočnost mosta, a koja je Beogradu neophodna u ovom trenutku”, rekao je profesor Vujanić i dodao da je važno što će novi most vizuelno podsećati na stari, sa čeličnim lukom, a nadovezujući se na prethodnu izjavu gradskog menadžera Miroslava Čučkovića.

On je dodao i da će saobraćaj na novi most dolaziti tako da se zaobilazi centar grada.

„Prilazi mostu preko tri bulevara i kružnog toka iz pravca Novog Beograda, kao i tunela kod Ekonomskog fakulteta, koji će direktno na most dovoditi saobraćaj, a bez da ulaze u centar vozila iz Višnjice, Karaburme, Zvezdare i leve obale Dunava, je pravo saobraćajno rešenje” zaključio je profesor.

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn