NOVOBEOGRAĐANI TRIJUMFOM ZATVORILI OVU GODINU

Godinu u kojoj su prvi trofeji stigli na “11. april” zatvorio je Novi Beograd trijumfalno. Dobio je srpski šampion derbi Lige šampiona, ni treći put Breša nije slavila u glavnom gradu Srbije, ali ovoga puta za razliku od meča u grupnoj fazi minule sezone nije izbegla poraz. Italijani su mučili muku u pojedinim momentima da vide gol, Žoao Pedro Fernandes je ugasio svetlo na bazenu i šutere Breše – 11:9

Najdopadljiviji vaterpolo igra Breša nekoliko godina unazad u Ligi šampiona, najlepši za oko. Uvek ekipa sa glavom i repom, nikada ne srlja, čak ni kada je u minusu. I otuda veliki povraci i najdramatičnije završnice. Ipak, najbolja odbrana Lige šampiona nije bila kadra još jednu takvu da režira, upravo jer je iskočila iz šablona i nije radila ono što joj ide od ruke.

Primio je italijanski klub najmanje golova do gostovanja u glavnom gradu Srbije, igrao je spore, pozicione napade i završavao ih u poslednjim sekundama. Tim Alesandra Bova nije omogućavao protivnicima da se rasplivaju, uvuku ih u jurnjavu i utakmica dobije tok koji ne odgovara drugom klubu na Apeninima.

Ni Novi Beograd nije poznat kao ekipa koja brzo završava posede, ali je baš takva bio u pretprazničkom duelu sa Brešom. Promenio je Živko Gocić način igre njegovog tima, tražio je novobeogradski klub što više golova u kontranapadima čiji predvodnik je bio Alvaro Granados, jedan od igrača zbog kojih se vaterpolo i menja. Vižljavi i dobri plivači – takvi danas dominiraju u bazenu.

Španski as je sa lakoćom završavao akcije, bez previše mahanja pogađao je uglove koje Petar Tešanović nije mogao da dohvati. Nije ni čekao da crnogorski čuvar mreže potone, postarao se da se nimalo ne oseti to što Strahinja Rašović  i Angelos Vlahopulos nisu bili skroz naskroz spremni, niti lošiji napadački učinak Dušana Mandića.

Evropski vicešampion je ponovo preko bekova, baš kao i u dobrom delu utakmice protiv dubrovačkog Juga, izvlačio najviše u napadu. Definitivno je Živko Gocić pronašao pravu ulogu za Nikolu Jakšića, a tajno oružje bio je Đorđe Vučinić, koji je pružio najbolju partiju ove sezone u Ligi šampiona.

Izbacio je Novi Beograd po ubrzanom postupku Stefana Lunga, dugo nije potrajao ni Nikolo Đito. Temeljio je domaćin igru na isključenjima, sužavao je mogućnosti Breši, a italijanski klub je, ipak, sve vreme držao priključak. No, uvek mu je nedostajalo ono malo. Ponajviše je za to kriv izvanredni Žoao Pedro Fernandes. Sakupio je golman Novog Beograda neverovatnih 15 odbrana.

Brazilac je uspeo da izbaci iz takta Konstantina Harkova, otupeo je oštricu Brešinog napada, a Vinčenco Dolče i Vinčenco Rencuto su morali da rudare kako bi došli u poziciju u šut. Nije li bivao savršen, završavalo se na istovetan način – intervencijama Žoaa Pedra Fernandesa.

LIGA ŠAMPIONA, GRUPA B

Sreda:

OSC Budimpešta – Sabadelj 9:8

Novi Beograd – Breša 11:9

Marselj – Špandau 14:7

Ferencvaroš – Jug Dubrovnik 9:7

 

 

Tagovi

Pročitajte još:

antalya bayan escort
Free Porn
Free Porn