OTKUD NOVOBEOGRADSKI BLOK 23 U NJU JORKU?

Činjenica da će Blok 23 na Novom Beogradu i naselje Cerak biti deo stalne postavke muzeja „MoMA“ u Njujorku, daje potvrdu vrednosti srpske arhitekture i stavlja je u istoriju arhitekture celog sveta.

Novobeogradski Blok 23 i naselje Cerak vinogradi deo su stalne kolekcije Muzeja moderne umetnosti MoMA u Njujorku. Posle izložbe u njujorškom muzeju „Ka betonskoj utopiji – arhitektura Jugoslavije od 1948. do 1980„, odabrani su projekti iz Srbije za njegovu stalnu postavku.

– Kada smo upisali fakultet, prva lekcija je bila da je arhitektura trojstvo – umetnosti, nauke i tehnike. Sam Cerak vinogradi kao projekat, ne može se reći da je projekat, pre se može reći da je on poduhvat, poduhvat je po tome što tih devet i po godina realizacije tada prigradskog naselja i jednog samosvojnog gradića na brdu, znači poduhvat je po tome kako je programiran – objašnjava arhitekta Milenija Marušić.

Blok 23 izgrađen je 1974. godine, po projektu arhitekata Aleksandra Stjepanovića, Božidara Jankovića i Branislava Karadžića. Danas, crteži, makete i i katalozi tog bloka nalaze se u svetskom muzeju.

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn