GTC ĆE GRADITI 4 ZGRADE U NOVOBEOGRADSKOM BLOKU 41A

Već godinu i po dana, od kad je GTC iz Mađarske kupio plac od 19.500 m2 na uglu Milutina Milankovića i Omladinskih brigada traje priprema za izgradnju poslovnog kompleksa.

Rešenja sa konkursa koji je organizovala ta kompanija predstavili su iz varšavskog ogranka studija ,,Čapman Tejlor”, čiji je najpoznatiji projekat u Beogradu kula ,,Ušće 2″.

Kako navode u tom arhitektonskom studiju za ovu priliku su imali zadatak da kreiraju prepoznatljivo rešenje, koje bi činio poslovni prostor LEED Gold ili DGNB Gold sertifikacije.

Prizemlje objekata, kao i struktura će biti fleksibilni, kako bi se omogućilo da služe kao kancelarije, ali i kao trgovinski prostor i slično.

Kako se dalje navodi, gradiće se u dve faze koje će imati po 20.000 m2. U pitanju su četiri poslovne zgrade visine od 29 do 61 metra, koje će biti povezane zelenilom i pasarelama.

Deset odsto površina činiće zelenilo, a kompleks će imati 1.500 parking mesta.

TRI REŠENjA ZA FASADU

Arhitekte kompleksa u bloku 41A su predložile tri fasadna rešenja, a inspiraciju su pronašli u srpskim pećinama i rekama, navode u Čapman Tejloru.

Prvo rešenje ima naglašene vertikalne elemente i terasu za svaki sprat.
Drugi pristup je fokusiran na održiva rešenja i ima dvoslojnu fasadu sa spoljnim i unutrašnjim delovima za ventilaciju.
Konačni koncept ima horizontalni izraz fasade kako bi se istakao organski oblik zgrada i obezbedilo da terase budu natkrivene. Zgrade su povezane na prvom spratu, stvarajući prostor za odmor i hranu i piće oko spoljnog atrijuma.

KUPOVINU NAPREDOVOG ZEMLjIŠTA ODOBRILA KOMISIJA ZA KONKURENCIJU

Da podsetimo, Komisija za zaštitu konkurencije pre godinu i po dana je odobrila firmi GTC iz Mađarske preuzimanje firme Napred 41 iz Beograda, jer ova operacija na tržištu upravljanja i raspolaganja kancelarijskim prostorom ne ugrožava uslove konkurencije, saopšteno je tada.

U rešenju se navodi se da kupovinom firme Napred 41 koja je nosilac dugoročnog prava zakupa 19,5 hiljada kvadratnih metara u novobeogradskom bloku 41a GTC stiče priliku da realizuje svoju nameru razvoja projekta na tom prostoru.

Građevinsko preduzeće Napred planiralo je pre nekoliko godina izgradnju stambeno-komercijalnog kompleksa u novobeogradskom Bloku 41a. Prema tadašnjim najavama, kompleks bi činile stambene kule i tržni centrar.

Tagovi

Pročitajte još:

antalya bayan escort
Free Porn
Free Porn