SUTRA U BLOK GALERIJI IZLOŽBA CRTEŽA NATAŠE JANKOVIĆ

U Blok galeriji, Jurija Gagarina 221, petak, 27. januara, s početkom u 19 časova, biće otvorena izložba crteža, autorke Nataše Janković. Izložba će biti otvorena do 8. februara.

Nataša Janković rođena je u Beogradu 4. januara. 1992. Završila je osnovne i master studije slikarstva u Beogradu na Fakultetu likovnih umetnosti 2016. u klasi prof. Radomira Kneževića.
Izlagala je na više samostalnih i grupnih izložbi, između ostalih; u Biblioteci grada Beograda *Trenutak*-2019, SKC Novi Beograd „Trenutak“ – 2019, Galeriji Stara Kapetanija „Trenutak“-2019, Kolektivna izložba mozaika u galeriji RTS. 2019, Kolektivna izložba radova u Narodnoj banci Srbije 2019, Izložba „Kamen u arhitekturi i umetnosti“ u Umetničkom centru Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“ u Beogradu – 2018. i drugim.

U predgovoru kataloga , Branka Milutinović piše: “ U slikama sa motivima aktova i cveća Nataše Janković, uočavamo snažne vizuelne efekte intenzivnih boja, kontrasta i linija jasnog crteža oslonjenih na iskustva pop-art umetnosti kroz koje autorka ukazuje na kritički osvrt prema posredovanju današnjih masovnih medija.
Te predstave interaktivnih medija “ identifikacijskog potencijala ” , podređenih obiljem nametnutih želja čije se zadovoljenje nikada do kraja ne ostvaruje, postaju suptitut za ispražnjenu stvarnost diktirajući dominantna konzumeristička ponašanja i orjentacije ka materijalnom.

Time se stvarne potrebe čoveka gube, a osiromašuje humanost, empatija i međuljudski odnosi u svakodnevnom životu.
U Natašinoj umetnosti se može pronaći analogija sa pričom Aska i vuk, gde se mlada ovčica Aska koja na strmim livadama voli da igra balet susreće sa iskusnom vukom u potrazi za plenom. Očaran Askinom lepotom igre i glume, kod vuka se budi platonska ljubav puna emocija prema Aski. Natašin likovni jezik pun nepredvidljivosti, spontanosti i ritma, prožet osećanjem ekspresije i nepoznatih situacija je različit od televizijskog medija i kompjuterske virtuelne realnosti zasnovanih na hijerahizovanim principima repeticije obrazaca i stereotipa. Baš kao i u priči Ive Andrića, istinska umetnost kao oblik, produžetak života pobeđuje zlo i smrt. Iskazivanjem individualnosti kroz svoje slikarstvo
Nataša proizvodi forma-sadržaj odnose kojima proziva inhibiranost i gde je sve moguće u slobodi izbora. Ona kao savremena umetnica tom “snolikom vremenu slike” iznova priziva radost eksperimentisanja i nepatvoreneih doživljaja.“

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn