Na Novom Beogradu održana tribina povodom Svetskog dana podizanja svesti o autizmu

U susret obeležavanju Svetskog dana podizanja svesti o autizmu, 2. aprila, Centar za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom „Novi Beograd” i Beogradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom organizovali su tribinu “ABA metoda u teoriji i praksi“.

Tribini na kojoj je predstavljen savremeni pristup u slučajevima promena u ponašanju, prisustvovali su roditelji, studenti i stručnjaci koji rade sa decom sa teškoćama u razvoju, kao i sa decom tipičnog razvoja u slučajevima primenjene analize ponašanja.

Opštinski centar i Udruženje, ovim su otpočeli zajedničke aktivnosti tokom nedelje podizanja svesti o autizmu, a tribinu je otvorila direktorka opštinskog Centra Milka Milovanović Minić.

Ona je naglasila da odziv ovakvim predavanjima dokazuje da samo udruženi možemo biti prava podrška osobi sa autizmom i njenoj porodici.

-Opština Novi Beograd preko Centra i u saradnji sa partnerima, ostvaruje svoju ulogu stalnog informisanja građana sa fokusom na podršku ranjivim grupama, među kojima su i osobe sa autizmom i njihovi roditelji – rekla je Milovanović Minić.

Prezentaciju veoma uspešne metode rada s osobama sa autizmom predstavile su Katarina Anđelković, master logoped BCaBA, direktor i osnivač centra “Lingua – Logos” i Jasmina Vujović, master logoped BCaBA, osnivač centra “Lingua – Logos”.

Ispred Beogradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom, učesnicima se zahvalio zamenik predsednika udruženja Srba Ranković.

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn