Na Novom Beogradu gradiće se Nacionalna akademija za vanredne situacije i obuku članova posade brodova

Gradnja Nacionalne akademije za vanredne situacije i obuku članova posade broda, koja je planirana na Novom Beogradu, polako se kreće ka početku realizacije.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao nosilac projekta, podnelo je Sekretarijatu za zaštitu životne sredine grada Beograda zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu ovog projekta, navodi eKapija.

U toku je izrada idejnog projekta za koji je posao na tenderu raspisanom 2020. godine dobio konzorcijum na čelu sa firmom Energoprojekt urbanizam i arhitektura ad Beograd. Prema ugovoru, rok za završetak posla koji je do sada produžavan nekoliko puta je do kraja juna ove godine.

U januaru prošle godine između ministarstava građevinarstva i unutrašnjih poslova je potpisan i memorandum o saradnji na realizaciji projekta Nacionalne akademije, kada je navedeno da će ta investicija doprineti podizanju ljudskih kapaciteta i većoj bezbednosti na našim rekama.

Kako je eKapija već pisala, lokacija na kojoj će ce graditi Nacionalna akademija nalazi se između autoputa E-70 (Beograd-Zagreb), piste aerodroma Nikola Tesla i Bežanijskog groblja.

Kampus je planiran kao visokoškolska ustanova sastavljena iz više grupa objekata za odvijanje teoretske i praktične nastave (amfiteatri, učionice, biblioteke, prostori za simulaciju optimalnih uslova na brodovima), zatim, za treninge i obuke na otvorenom prostoru (poligoni, bazeni, vežbališta…), a imaće i kapacitete za smeštaj, ishranu i socijalizaciju učesnika programa (spavaonice, trpezarija, centralna kuhinja, sale i prostori za okupljanje u slobodno vreme…).

U okviru ukupno 4 objekta u planu su, između ostalog, hala za bazene, hotel na 3.708 m2, sportska sala i objekat za upravu i smeštaj korisnika Nacionalnog trening centra za vanredne situacije MUP-a.

Za grejanje celog kompleksa i pripremu sanitarne tople vode predviđena je gasna kotlarnica.

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn