Obeležen „Svetski dan mentalnog zdravlja“: Danas se za studente na Novom Beogradu organizuje radionica

Svetski dan mentalnog zdravlja obeležava se svake godine 10. oktobra s ciljem podizanja svesti o različitim aspektima mentalnog zdravlja i podsticaja na organizovane napore društva u podršci mentalnom zdravlju, saopšteno je iz Sekretarijata za zdravstvo.

Ovo je još jedna prilika da se podsetimo da je zdravlje složen i apstraktni koncept koji ne uključuje samo fizičko, nego i socijalno blagostanje.

Shodno tome, Sekretarijat za zdravstvo finansijski je podržao Gradski zavod za javno zdravlje Beograd, u iznosu od dva miliona dinara, za realizaciju programa usmerenog na unapređenje mentalnog zdravlja stanovnika Beograda, s posebnim osvrtom na prevazilaženje i upravljanje kriznim situacijama. U okviru programa pripremljen je edukativni materijal na temu zdravog načina života i strategija upravljanja stresom, koji su podeljeni ustanovama primarne zdravstvene zaštite.

Na današnji dan organizuje se akreditovana edukacija za zdravstvene radnike i saradnike u sprovođenju adekvatnih psihosocijalnih intervencija, koja ima za cilj jačanje kapaciteta u oblasti očuvanja i unapređenja zdravlja mladih „Onoliko koliko treba, onako kako treba”.

Danas se za studente održava radionica u Studentskom gradu  na temu ovladavanja veštinama prevazilaženja stresnih situacija. Studentima će takođe biti podeljen tematski edukativni materijal, navodi se u saopštenju

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn