Zašto je najveća potražnja za stanovima za izdavanje u Zemunu i Novom Beogradu

Dugo su među najpopularnije krajeve za izdavanje svrstavani Vračar i krug dvojke. Roditelji brucoša i studenata “jurili” su stanove za izdavanje u ovim delovima grada zbog blizine fakulteta, a drugi pak jer su ti krajevi važili za centar kulturnog i društvenog života u Beogradu, kao i zbog specifične atmosfere koja je važila za ove delove grada. Ipak, u poslednjih nekoliko godina, a naročito nakon ekspanzije korona virusa, fokus potražnje pomerio se iz centralnog dela Beograda, na drugu stranu reke, odnosno ka Zemunu i Novom Beogradu. Evo i zašto:

Veća ponuda i niže cene izdavanja

Ono što je već na prvi pogled uočljivo i što se samo po sebi da pretpostaviti jeste da su kada se prati trend cena za izdavanje stanova Novi Beograd i Zemun nude stanove iste kvadrature i opremljenosti po relativno nižim cenama u odnosu na Stari Grad i Vračar. Ovo se prvenstveno odnosi na cene po kvadratu za kupoprodaju i samim tim se i preslikava i na cene za izdavanje stanova.

Takođe, obzirom da Novi Beograd obiluje višespratnicama i soliterima, a Zemun se takođe sve više gradi, u ovim delovima grada je i veća sama ponuda stanova. Svakako cena i ponuda stanova nisu uvek presudni faktori za donošenje odluke o delu grada gde će se iznajmljivati stan, a u daljem tekstu biće opisani i drugi važni faktori koji doprinose većoj potražnji za stanovima u Zemunu i Novom Beogradu.

Manja gužva i više mesta za parkiranje

Zna se da je Novi Beograd rađen planski i da je predviđen da može da podnese mnogo više saobraćaja nego što je to slučaj sa drugim delovima grada. Široki bulevari i ogromni parkinzi su zaštitni znak Novog Beograda, a obzirom na rastući trend odlaska na posao sopstvenim automobilom usled straha od vožnje u gradskom prevozu zbog korona virusa, mogućnost parkinga je veoma bitna mnogima koji se odlučuju za iznajmljivanje stana.

Zemun ipak ne nudi toliko parking mesta, naročito u centralnom delu, ali i dalje nije problem naći parking mesto u bilo kojem delu dana. Novi Beograd i Zemun takođe važe za delove grada koji su odlično povezani sa drugim delovima grada i opštinama u kojima se ne beleže tolike gužve kao što je to slučaj sa opštinama “sa druge strane reke” tako da se iz njih vrlo brzo može stići na sve destinacije u gradu, bilo da li se kao prevozno sredstvo koristi sopstveni automobil ili javni gradski prevoz.

Takođe, onima kojima su osnovno ili dodatno prevozno sredstvo bicikl ili trotinet će takođe odgovarati Zemun i Novi Beograd, jer, obiluju stazama koje su prilagođene za bicikliste. Poznato je da Novi Beograd polako postaje i poslovni centar prestonice, i zato, zaposlenima na ovoj opštini prirodno će najviše odgovarati da za izdavanje stanova Zemun bude njihov izbor ili pak Novi Beograd.

Više parkova i igrališta

Porodice sa decom, rekreativci i ljubitelji noćnog života takođe vole Zemun i Novi Beograd. Osim obilja parkova, uređenih igrališta i obilja sadržaja za decu i rekreativce, Zemun i Novi Beograd dele kej pored reke koji je mnogima omiljen što za šetnju, što i zbog splavova koji su smešteni uz njega. A sam Zemun nudi i mnoštvo specifičnih restorana i pabova u centralnom delu grada, kao i na čuvenom Gardošu kojim se svi Zemunci ponose.

Izvor: Blic

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn