(FOTO) Uskoro bolji uslovi za lečenje dece u Domu zdravlja Novi Beograd

Predsednik Gradske opštine Novi Beograd Bojan Bovan danas je sa ministrom Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) u Vladi Republike Srbije Aleksandrom Martinovićem, obišao Dom zdravlja Novi Beograd, povodom renoviranja odeljenja na kom se leče deca predškolskog uzrasta.

Za renoviranje Odeljenja pedijatrije u DZ u Nehruovoj ulici, u bloku 44, MDULS je posredstvom opštine izdvojio tri miliona dinara. Opština Novi Beograd konkurisala je u ime Doma zdravlja na javni poziv Ministarstv i otvorila namenski račun sa kog će novac biti prosleđen Domu zdravlja.

– Opština će uvek deo projekata koji za cilj imaju veću zdravstvenu negu Novobeograđana – rekao je Bovan.

On je istakao da je i do sada saranja sa MDULS i Domom zdravlja bila izuzetno dobra, te da je to ministarstvo prethodno izdvojilo novac za otvaranje Jedinstvenog upravnog mesta u Gradskoj opštini.

Bovan je dodao da je tokom današnjeg razvogora sa ministrom Martinovićem i direktorkom DZ Božicom Novaković, pomenuo koliko bi za primarnu zdravstvenu zaštitu građana Novog Beograda, kojih po zvaničnom popisu ima više od 209.000, bila izgradnja još jednog doma zdravlja.

-Nadamo se da ćemo dobiti podšku nadležnog ministarstva i Vlade Srbije za izgradnju još jednog doma zdravlja na Bežanijskoj kosi – rekao je predsednik opštine.

Ministar Matrinović je istakao da iako MDULS nije primarno, resorno zadužen za oblast zdravstva, to ministarstvo je aktivno uključeno u projekte pomoći domaćim zdravstvenim ustanovama.

-Zdravlje naših građana i ulaganje u zdravstveni sistem Srbije nije samo briga Ministarstva zdravlja, već je generalno jedan od prioriteta u radu Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića – rekao je ministar. – Želeli smo da damo mali doprinos da ovj Dom zdravlja izgleda lepše, tim pre što je reč o zameni podova i sređivanju zidova na odeljenju na kom se leče deca – naglasio je ministar.

Pored donacije za renoviranje Odeljenja pedijatrije, MDULS je ovoj zdravstvenoj ustanovi poklonilo i 10 laptop računara.

Ministar je naglasio da je ministarstvo na čijem je čelu pre nekoliko dana zaključilo ugovor sa Gradom Beogradom u vrednosti od 320 miliona dinara, za nabavku najsavremenije medicinske opreme u više domova zdravlja u Beogradu kao i Bolnici „Sveti Sava“ i KBC „Zvezdara“.

On je dodao da je reč o kupovini mamografa, skenera i ultrazvučnih aparata.

Direktorka DZ Božica Novaković je istakla da se u Domu zdravlja Novi Beograd leči 44.000 dece, te da sama ta činjenica govori o značaju ulaganja kad je reč o pacijentima, ali i boljim uslovima za rad lekara.

Prema njenim rečima, radovi će trajati mesec dana, a za to vreme pregledi sa tog odeljenja biće prebačeni u druge delove službi u istom objektu.

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn