Slađana Pop-Lazić u Novom Beogradu

Devojčice će moći mnogo da nauče od trofejne rukometašice.

Slađana Pop-Lazić, proslavljena reprezentativka Srbije, dogovorila je saradnju s Novim Beogradom.

Plan je da ova dama preuzme ulogu glavnog trenera ženske pionirske ekipe, ali istovremeno obavlja i ulogu asistenta Lazaru Stevanoviću, u kadetskoj selekciji.

Igračku karijeru započela je u ORK Beogradu, 1999. Rukometni put je dalje vodio preko Naise i Zaječara, sve do Francuske, zemlje u kojoj je ostavila neizbrisiv trag tokom 11 sezona. Nosila je dresove Bezansona, Meca i Bresta, u kom je i završila karijeru. Može se pohvaliti velikim brojem trofeja, osvojenih u obe države u kojima je igrala. Pamti se i individualno priznanje za najboljeg pivotmena francuske lige 2016.

Dres reprezentacije Srbije nosila je 110 puta, postigavši 324 gola. Najveći uspeh za vreme njenog boravka u nacionalnom timu jeste četvrto mesto na Evropskom prvenstvu održanom u Beogradu 2012. i šesto na Svetskom šampionatu, sedam godina kasnije.

– Po dolasku u Beograd, Nikola Maksimović me je kontaktirao i brzo smo se dogovorili oko saradnje. Srećna sam zbog dolaska u klub poput Novog Beograda. Organizovani su, izuzetno posvećeni devojčicama, dečacima, uopšte rukometu. Nadam se da ću doprineti da deca napreduju i tako poboljšamo rukomet u Beogradu i Srbiji. Radujem se saradnji sa ostalim trenerima. Neke poznajem od ranije. Čula sam da je saradnja svih trenera u klubu na izuzetnom nivou – izjavila je Pop-Lazić povodom novog angažmana, a objavio RK Novi Beograd na društvenim mrežama.

Tagovi

Pročitajte još: