(FOTO) Mladi basketaši posle pobede u Hrvatskoj na prijemu kod predsednice opštine Novi Beograd

Predsednica Ivana Nikolić u prostorijama opštine Novi Beograd ugostila je „Terezinu ekipu“ đaka osmaka novobeogradske OŠ „Knjeginja Milica“ koja je osvojila prvo mesto u uličnom basketu 3 na 3 na međunarodnom takmičenju „Sportskih igara mladih“ u Splitu, pobedivši ekipu Hrvatske. Ekipa je sastavljena od četiri dečaka, koji su u međuvremenu upisali srednju školu. Đorđu Tamburiću, Milošu Đuriću, Pavlu Andriću i Antoniju Radeviću podstreh za uspeh i vetar u leđa dala je nastavnica fizičkog vaspitanja Tereza Kovačević.

n

Inače, „Sportske igre mladih“ koje naša država organizuje već jedanaest godina, okupile su do sada više od 3.000.000 mladih iz bivših jugoslovenskih republika.

Ivana Nikolić istakla je da joj je veliko zadovoljstvo bilo da upozna talentovanu ekipu i naglasila da je posebno ponosna na divne, mlade ljude koji predstavljaju našu opštinu na međunarodnim takmičenjima.

„Na nama je da im pružimo svu moguću podršku, kako bi nastavili da nižu uspehe. Opština Novi Beograd će i u narednom periodu organizovati mnogobrojne sportske manifestacije, kako bi motivisali mlade da treniraju i da se takmiče.“ rekla je predsednica.

Ona im je uručila prigodne poklone i pozvala ih da budu učesnici prijateljske basket utakmice i odmere snage sa zaposlenima u opštini. Sportska delegacija zahvalila se na prijemu i istakla da se raduje budućoj saradnji. Prijemu su prisustvovali članovi veća GO Novi Beograd Stefan Mitevski i Stefan Lazarević.

Tagovi

Pročitajte još: