(FOTO) Najbolji omladinski timovi iz regiona na NBA turniru na Novom Beogradu

Predsednica Opštine Novi Beograd Ivana Nikolić prisustvovala je NBA juniorskom turniru u organizaciji zvanične NBA lige i televizije „Arene sport“, koji je okupio najtalentovanije devojčice i dečake iz Republike Srbije i celog regiona. Uz prijateljsku atmosferu i timski duh u Hali sportova „Ranko Žeravica“, juniori i juniorke imali su priliku da pokažu svoj košarkaški talenat.

Predsednica je istakla da joj je bilo veliko zadovoljstvo da prisustvuje turniru koji okuplja elitne omladinske ekipe iz celog regiona i da joj je čast što se održava na Novom Beogradu, opštini koja je poznata po košarkaškim terenima i sportskom duhu.

„Organizatori su izabrali pravo mesto za ovakav turnir, Halu sportova „Ranko Žeravica“, najstariju halu u Beogradu, koja je simbol srpske košarke. Prateći viziju našeg predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije, koji izuzetno pomažu razvoju našeg sporta i sportske infrastrukture, organizovali smo brojna sportska dešavanja na našoj opštini, među kojima je i kampanja „Moje pravo da biram sport“. U narednom periodu očekuju nas još dva velika turnira u saradnji sa televizijom „Arenom sport“ a to su „Arenin turnir u malom fudbalu“ i „Arenina šahovska liga osnovnih škola“ što je izuzetno značajno za našu decu. Cilj Opštine je da deci i mladima omogući adekvatne uslove da mogu da treniraju na pravi način i da organizujemo što više sportskih manifestacija na kojima mogu da se druže i usavršavaju.“ rekla je Ivana Nikolić i dodala da je na Novom Beogradu u poslednje dve i po godine rekonstruisano i izgrađeno preko deset košarkaških terena, a u poslednjih šest meseci, tri terena su rekonstruisana u saradnji sa „Alta bankom“. Podsetila je i da je na našoj opštini u toku izgradnja Nacionalnog bokserskog centra.

Ivana Nikolić se zahvalila na predanom radu sa omladinskim timovima potpredsedniku NBA lige, gospodinu Nealu Majeru, kao i ambasadorima turnira Igoru Rakočeviću, Sonji Vasić i Daliboru Bagariću.

Svi posetioci turnira imali su priliku da se slikaju pored najznačajnijeg trofeja u svetu košarke, NBA trofeja koji je bio izložen u Hali sportova „Ranko Žeravica“.

Tagovi

Pročitajte još: