(FOTO) PRVI MUZIČKI INKLUZIVNI FESTIVAL NA NOVOM BEOGRADU ZAGREJAO SRCA I DLANOVE

Predsednica opštine Novi Beograd Ivana Nikolić, istakla je danas na otvaranju „Prvog muzičkog inkluzivnog festivala na otvorenom“, da će Gradska opština uvek rado biti pokrovitelj svih manifestacija koje podstiču druženje i zajedništvo i pomažu u prevazilaženju razlika i starosnih barijera.

Prvi muzički inkluzivni festival, u saradnji sa Beogradskim centrom za osobe sa invaliditetom (BCOSI) održan je danas na platou ispred zgrade opštine Novi Beograd i zagrejao srca i dlanove učesnika i posetilaca.

„Čast mi je što ste me pozvali da otvorim ovako lep događaj i najmanje što mogu je da izdvojim vreme i budem ovde s vama. Današnja manifestacija samo je jedna u nizu priredbi kojima doprinosimo društvenoj inkluziji, promociji solidarnosti, zajedništva i prevazilažnju različitosti“, izjavila je Ivana Nikolić.

Predsednica opštine uručila je zahvalnicu za učešće na festivalu predsedniku Breogradskog centra za osobe sa invaliditetom Goranu Šehoviću.

Prisutnima su se obratile i predsednica Skupštine BCOSI Anđelka Kaljević, kao i direktorka Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom „Novi Beograd“ Milka Milovanović Minić, koja je istakla da je Opštinski centar mesto gde se građani kojima je potrebna podrška, susreću sa predstavnicima socijalnog, zdravstvenog i obrazovnog sistema sa članovima raznih udruženja koja brinu o zaštiti prava dece, starih i osoba sa invaliditetom.

Bogat dvočasovni program, pored članova BCOSI, Ustanove za decu i mlade Sremčica i Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Novi Beograd“, priredili su i deca i vaspitači Predškolske ustanove „11 april“ na čelu sa direktorkom Jelenom Dubljević, kao i osnovnih novobeogradskih škola „Nadežda Petrović“, „Duško Radović“ i Specijalne škole za decu sa smetnjama u razvoju „Novi Beograd“.

Na festivalu su učestvovali i predškolci Ustanove „Kung-fu Panda“ iz Obrenovca, Plesni studio „L dens“, kao i osnovci škole „Jefimija“ iz te gradske opštine, koji su na znakovnom jeziku izveli pesme „Ne rugaj se“ i „Plava ptica“ i podstakli učesnike da nauče poneki znak, kako bi se svi lakše sporazumevali sa našim gluvim i nagluvim sugrađanima.

Aplauzima su pozdravljeni i članovi Udruženja penzionera Novi Beograd, Gerontološkog centra Bežanijska kosa, slepi harmonikaš Zdenko Klinko, kao i članovi Kulturno – umetničkih društava „Talija“ i „Jeka“.

Događaju su prisustvovali zamenik predsednice opštine Marko Antić i članovi Veća.

Tagovi

Pročitajte još: