Novi Beograd dobio penal rulet protiv Splićana

Kompletirano je drugo kolo vaterpolo Regionalne lige, a u velikom derbiju, duelu ekipa koje će igrati u grupnoj fazi Lige šampiona, Novi Beograd je posle izvođenja peteraca dobio Jadran iz Splita sa 18:17 (4:2, 0:1, 3:4, 4:4 – 7:6).

Golove za Novi Beograd, postigli su: Miloš Ćuk tri, Vasilije Martinović i Đorđe Vučinić po dva, Strahinja Krstić, Đuro Radović, Miroslav Perković, Angelos Vlahopulos po jedan. Kod Jadrana, Zvonimir Butić je postigao četiri, Antonio Dužević tri, Jerko Marinić Kragić dva gola.

Izabranici Živka Gocića su dobro počeli meč. Vodili su sa 2:0, dobili su prvu deonicu sa 4:2. Strelci su bili Radović, Martinović, Krstić, Vučinić. Kod Splićana. Burić i Dužević. Tokom drugog kvartala Butić je uspeo da smanji na 3:4, a zatim je usledila serija golova u trećoj deonici. Igralo se po principu gol za gol, za nijansu je bio bolji šampion Srbije, a uoči poslednje četvrtine, na semaforu je pisalo 7:7.

Perković je doneo prednost Novom Beogradu, izjednačio je Dužević. Vlahopulos je pogodio za 9:8, Kragić i Berehulak sa preokret – 10:9. Ćuk je bio precizan za 10:10 na nešto više od dva minuta pre kraja. Butić je pogodio za 11:10, a Martinović odveo utakmicu u penal rulet. Posle peteraca, do dva boda je stigla ekipa Novog Beograda koja je imala više koncentracije i sreće.

Drugo kolo: Novi Beograd – Jadran Split 18:17 (11:11), Šabac – Jadran Herceg Novi 6:5, Solaris – Radnički 15:19, Primorac – Primorje 12:11, Jug – Valis 16:7, Mladost – Crvena zvezda 12:8.

 

Tabela: Jug 6, Novi Beograd 5, Radnički i Jadran Split po 4, Mladost, Jadran Herceg Novi, Primorac, Solaris, Šabac po 3, Primorje 2, Crvena zvezda i Valis su bez bodova.

Tagovi

Pročitajte još: