„Rukometni karavan“ na Novom Beogradu: Više od 650 mališana otkrilo čari rukometa

U četvrtak 10.oktobra, na terenima Osnovne škole “Mladost” na Novom Beogradu, održan je četvrti po redu “Rukometni karavan”, manifestacija koju organizuje Srpski Rukometni Savet u saradnji sa lokalnim rukometnim klubovima, s ciljem promocije našeg sporta rukometa među najmlađim sugrađanima. U partnerstvu sa Rukometnim klubom Novi Beograd, koji je na ovom događaju predstavljao istaknuti trener Nikola Maksimović, više od 650 devojčica i dečaka imalo je priliku da, mnogi po prvi put, uđu u svet rukometa i osete duh igre koja Srbiji donosi mnoge sportske uspehe.Srpski rukometni savet ovim putem izražava izuzetnu zahvalnost direktoru Osnovne škole “Mladost”, Andriji Kostiću, na njegovom angažovanju i pomoći u realizaciji ovog događaja. Bez njegove podrške i logističke pomoći, ova manifestacija ne bi bila tako uspešna i tako obimna.Atmosfera na školskim terenima bila je živopisna i ispunjena smehom i dečjom energijom, dok su deca, vođena pažljivo pripremljenim i prilagođenim aktivnostima, učila osnovne rukometne tehnike i pravila igre. Poseban akcenat stavljen je na zabavu i prezentaciju osnovnih rukomentih pokreta , što je omogućilo svakom detetu, bez obzira na prethodno iskustvo u sportu, da se oseća uključeno, motivisano. Osmeh nije silazio sa lica mladih učesnika, dok su uzbuđeno trčali po terenu, dodavali loptu, pravili prve rukometne korake i slavili svaki postignuti gol.Jedna od najvrednijih komponenti “Rukometnog karavana” je prilika da se deca, kroz igru, upoznaju sa vrednostima timskog sporta, fizičke aktivnosti i fair-playa. Ovaj događaj je i više od sportske promocije — on je lekcija iz zajedništva, učenja kroz igru, ali i prilika da se kod dece podstakne ljubav prema rukometu, sportu koji nudi beskrajne mogućnosti za razvoj, kako fizički, tako i mentalno.

“Rukometni karavan” je organizovan na otvorenom, koristeći prostrane školske terene, što je omogućilo velikom broju dece da učestvuje bez gužve i uz poštovanje svih sigurnosnih standarda. Nikola Maksimović i njegov tim instruktora iz RK Novi Beograd pažljivo su sproveli svaki segment programa Srpskog rukometnog saveta, prilagođenog uzrastu učesnika, što je dodatno doprinelo oduševljenju prisutnih.Kao kruna ovog nezaboravnog dana, deci je predstavljena mogućnost da se, potpuno besplatno u prvom mesecu, pridruže treninzima Rukometnog kluba Novi Beograd. Klub, koji je jedan od lidera u radu sa mlađim kategorijama, otvorio je vrata svim mališanima koji žele da nastave da se bave rukometom, pružajući im jedinstvenu priliku da se u svom lokalnom okruženju razvijaju pod nadzorom stručnih trenera.

Ovaj događaj je samo deo šire inicijative Srpskog Rukometnog Saveta, koji kroz “Rukometni karavan” aktivno radi na popularizaciji rukometa u osnovnim školama širom Srbije. Do sada su ovakvi karavani, osim na Novom Beogradu, održani i u drugim školama širom zemlje, a sledeći je već zakazan za 15. oktobar u Požarevcu, u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić”, gde će se održati u saradnji sa Rukometnim klubom “Nemanjić”.Vizija Srpskog Rukometnog Saveta je jasna — približiti rukomet najmlađima, stvarati novu generaciju igrača i entuzijasta, te utemeljiti ovaj sport kao jedan od najvažnijih kolektivnih sportova u zemlji. “Rukometni karavan” je jedan od ključnih projekata u toj misiji.“

Živeo rukomet!

Vaš Srpski rukometni savet

Tagovi

Pročitajte još: