PIJANI I DROGIRANI VOZAČ AUDIJA UDARIO DEČAKA (14) NA NOVOM BEOGRADU, SAD TVRDI DA GA NIJE VIDEO!

Vozač M. M. (34), koji je u ponedeljak uveče na Novom Beogradu „audijem“ udario dečaka A. K. (14) i naneo mu teške povrede priznao je u Trećem javnom tužilaštvu u Beogradu da je prošao kroz crveno svetlo, ali da nije video da je dete povređeno! Ovo je izjavio i njegov svozač S. J. (22), koji se sumnjiči da je pomogao vozaču posle izvršenog krivičnog dela.

Imajući u vidu da je okrivljeni M. M. u trenutku izvršenja krivičnog dela bio pod dejstvom alkohola i opojne droge, a okrivljeni S. J. pod dejstvom opojne droge, obojica su pre saslušanja u tužilaštvu podvrgnuta veštačenju psihijatra na osnovu kojeg je utvrđeno da su bili uračunljivi.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo predlog da se prema okrivljenima odredi pritvor do 30 dana, imajući u vidu da postoje okolnosti da će boravkom na slobodi ponoviti izvršenje krivičnog dela zbog svoje višestruke prekršajne i krivične osuđivanosti, a S. J. zbog činjenice da se trenutno nalazi pod uslovnom osudom i da će uticati na svedoka – suprugu okrivljenog M. M. koja se takođe nalazila u kolima i kao i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva.

Osumnjičenom M. M. se stavlja na teret da je dana 21. oktobra 2024. na Novom Beogradu, na raskrsnici ulica Dušana Vukasovića i Jurija Gagarina, upravljajući vozilom „audi A3“, požarevačkih tablica, pod dejstvom alkohola i opojne droge kokain, najpre prošao kroz crveno svetlo na semaforu, udario u jedno putničko vozilo, a potom u maloletnog A. K. (14), koji je stajao na razdelnom ostrvu, usled čega je zadobio teške povrede opasne po život.

Tagovi

Pročitajte još: