OPŠTINA NOVI BEOGRAD I UDRUŽENjE „ŽENA UZ ŽENU” ZAJEDNO U BORBI PROTIV RAKA DOJKE

Predsednica Gradske opštine Novi Beograd Ivana Nikolić sa svojim timom ugostila je predstavnice udruženja „Žena uz ženu“ Anu Dornik i Sandru Pajović s kojima je razgovarala o ultrazvučnim pregledima dojki koja će se obaviti tokom oba dana vikenda 26. i 27. oktobra na platou opštine Novi Beograd (Mihajla Pupina 167). Preglede organizuje pomenuto udruženje uz podršku GO Novi Beograd.Predsednica je poručila da opština planira da organizuje i podrži i druge akcije kojima je glavni cilj podizanja svesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka kod žena.

„Svi zajedno treba da radimo kako bismo ovu važnu temu približili sugrađankama, pogotovu onim mlađim, jer neretko vlada mišljenje da se bolest dešava samo u određenim godinama, a statistika pokazuje da sve veći broj mlađih žena oboleva od raka dojke. Pored besplatnih pregleda, organizovaćemo i edukativne radionice koje bi povezale brigu o fizičkom i mentalnom zdravlju,” rekla je Ivana Nikolić.Predsednica i njen tim su iz ličnih sredstava kupili novu knjigu predsednice Udruženja Ane Dornik pod nazivom „Ožiljci od meda“. U knjizi koju je predstavila rukovodstvu opštine Ana koja je pobedila rak dojke piše upravo o toj vezi imeđu psihičkog i fizičkog zdravlja, koliko je psihičko zdravlje u koleraciji sa razbolevanjem i koliko je i kasnije tokom lečenja i izlečenja bitan faktor.

Dornik je pozvala sugrađanke da dođu na plato opštine u subotu i nedelju i da se pregledaju.„Verujem da će nakon tih pregleda nastaviti da šire dobar glas o neophodnosti brige o sebi. Radujem se da u budućnosti organizujemo i radionice na temu mentalnog zdravlja. Bitno je da tokom cele godine radimo na podizalju svesti i budemo aktivni, a ne samo tokom oktobra i marta koji su međunarodni meseci borbe protiv karcinoma dojke,“ istakla je Dornik.

Tagovi

Pročitajte još: