Incident na Novom Beogradu: „Ne nasedajte na priče o ‘podmazivanju'“

U katastru Novi Beograd došlo je do incidenta.

Jedna osoba je, prilikom podnošenja zahteva za promenu vlasnika u katastru nepokretnosti, uz svu potrebnu dokumentaciju predala i kovertu u kojoj se nalazilo 100 evra, saopštio je danas Republički geodetski zavod.

Stranka koja je podnosilac zahteva zakazala je svoj termin za predaju dokumentacije putem digitalnog servisa eZakazivanje i u predviđeno vreme bila primljena na šalter.

Kako je navedeno, iako je stranka bila upoznata sa digitalnim servisima katastra, čini se da je nasela na „kafanske priče“ o korumpiranom katastru, gde se sve završava isključivo preko veze i zbog ovoga je stranka sebe dovela u potencijalno ozbiljan problem.

Prema Članu 368. Krivičnog zakonika delo ponude poklona ili druge koristi službenom licu kažnjivo je kaznom zatvora u trajanju do tri godine, podseća RGZ.

Prosečan mito u Srbiji 74 evra: Najpodložniji korupciji lekari i policajci

Službenici katastra odreagovali su u skladu sa zakonom i ispoštovali proceduru da slučaj prijave policiji i na lice mesta došla je forenzička ekipa i tim Uprave kriminalističke policije iz Odeljenja za borbu protiv korupcije.

Ceo slučaj sada je u nadležnosti policije.

Republički geodetski zavod apeluje na građane da ne nasedaju na priče da se u katastru mora „podmazati“ kako bi posao bi završen i da za sve postoji „kombinacija“.

Takođe, mole se građani da se o radu katastra isključivo informišu putem veb sajta RGZ-a www.rgz.gov.rs i da svu komunikaciju sa službama za katastar nepokretnosti obavljaju isključivo u pisanoj formi kako bi ostao zabezežen trag koji je moguće pratiti.

Izvor: B92

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn