Počela podela tableta na Novom Beogradu, do kraja nedelje u još tri preostale beogradske opštine

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić predstavio je đacima OŠ „Radoje Domanović” tablet uređaje, čime je počela raspodela tableta na Novom Beogradu. Kako je tom prilikom rekao, ove nedelje to će biti učinjeno u četiri velike opštine, osim Novog Beograda i na Paliluli, u Lazarevcu i Obrenovcu.

– Time će u potpunosti biti završena podela i svako dete u Beogradu koje pohađa treći, četvrti, peti i šesti razred, njih 57.952, dobiće tablet, karticu za besplatni internet i pristup digitalnim udžbenicima. Istovremeno, učitelji i nastavnici dobiće ukupno skoro sedam hiljada laptop računara, preciznije 6.972. Beograd je napravio krupan korak ka digitalizaciji jer će svako dete u ovim razredima i svaki učitelj i nastavnik biti spremni za digitalnu nastavu – istakao je Vesić.

Sledeće nedelje, najavio je Vesić, zaposleni iz „Infostan tehnologije” imaće sastanke sa direktorima škola, održaće se obuka za nastavnike i učitelje.

– Nema više nijednog razloga da se deo nastave ne održava uz pomoć digitalnih udžbenika – rekao je Vesić.

Nastavljene su uplate subvencija za kupovinu udžbenika za decu uzrasta prvog i drugog razreda, a dosad se prijavilo više od 22 hiljade roditelja od 34 hiljade, koliko ih ima pravo na to. Vesić je pozvao i preostale roditelje da iskoriste ovo pravo i podsetio da su potrebna samo tri dokumenta: potvrda iz škole da je dete upisano u prvi ili drugi razred, očitana lična karta i kopija platne kartice sa tekućim računom. Prijavljivanje je moguće i onlajn i u roku od desetak dana biće im uplaćeno oko šest hiljada na račun, odnosno tačna vrednost udžbenika srpskog, matematike, sveta oko nas i izabranog stranog jezika.

– Nakon podele tableta počinje sledeća „bitka”, odnosno da se oni i koriste u obrazovanju. Tako ćemo potpuno pripremiti decu za život u 21. veku. U ovome smo bolji od mnogih zemalja Evropske unije. Obrazovanje je najbolja investicija – kazao je Vesić.

Direktor OŠ „Radoje Domanović” Goran Šobotović precizirao je da u ovoj opštini ima dvadeset osnovnih škola. Konkretno u ovoj školi, tablete i internet kartice dobiće 545 osnovaca, a laptopove 33 nastavnika i učitelja.

Tagovi

Pročitajte još:

antalya bayan escort
Free Porn
Free Porn