Korak ka realizaciji toplovoda Obrenovac-Novi Beograd: EPS raspisao tender

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu tehničke dokumentacije za potrebe termoelektrana TENT-a.

Nabavka, između ostalog, podrazumeva tehničku kontrolu projekata za grejanje Obrenovca i Beograda, tehničku dokumentaciju za potrebe geomehaničkih istraživanja, zatim, za izgradnju nove linije u postrojenju za hemijsku pripremu vode (HPV – za demineralizaciju vode koja se koristi i u sistemu grejanja), kao i projekte izrade bunara i pijezometara za merenje nivoa podzemnih voda u TENT-u, izradu elaborata o rezervama podzemnih voda i izradu modela izvorišta i elaborata o uslovima ekploatacije podzemnih voda, piše Ekapija.

Takođe se traže i projekti vezani za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost: tehnička kontrola projekata za ugušćeni transport (pepela) i projekata za SNCR, kao i izrada elaborata za potrebe energetske efikasnosti.

Kao deo projektnog zadatka navedeni su i projekti za rekonstrukciju rasvete, tehnička kontrola projekta za gradnju parkinga i autobuskih stajališta u TENT A, projektovanje video nadzora u blokovima A3 i A4, kao i tehnička dokumentacija za rekonstrukciju bloka 6 TENT A.

Tender je otvoren do 6. decembra.

Kako podseća portal, ugovor o izgradnji toplovoda Obrenovac-Novi Beograd, vredan 194 miliona evra potpisan je u januaru prošle godine sa kineskom kompanijom Power China.

Projekat će omogućiti da se toplotna energija koja se dobija iz TENT A koristi za zagrevanje Obrenovca i većeg dela Novog Beograda. Prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, projekat će imat i pozitivan uticaj na životnu sredinu, jer će se topla voda koja se trenutno baca u Savu i zbog koje je Sava nekoliko stepeni toplija, koristiti za grejanje.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je u februaru ove godine posle sastanka Radne grupe za praćenje aktivnosti na realizaciji projekta, da bi izgradnja toplovoda mogla da počne u junu.

U maju se ponovo sastala sa predstavnicima kineske kompanije i istakla da očekuje „da svi učesnici u projektu učine sve kako bi se omogućio što skoriji početak radova na izgradnji toplovoda“.

Izvor: B92

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn