Izložba Milice Rakočević u Blok galeriji

U novobeogradskoj Blok galeriji, Jurija Gagarina 221, PETAK, 12. NOVEMBRA, s početkom u 19 časova, biće otvorena izložba crteža i objekata/ skulptura, autorke MILICE RAKOČEVIĆ. Izložba je otvorena do 24.novembra 2021.

Milica Rakočević rođena u Kraljevu 1996. Završila Srednju Uetničku Školu u Kraljevu. Fakultet Likovnih Umetnosti, odsek Vajarstvo, upisala 2015 u klasi profesora Gabriela Glida, a završila u klasi profesora Zdravka Joksimovića 2019. Drugi semestar treće godine osnovnih akademskih studija provela na Fakultetu Lepih Umetnosti Xafa, Xi an u Kini. Na četvrtoj godini, mesec dana provodi na praktičnoj radionici u Železari Smederevo, HBIS-u. Master studija, takođe na FLU, završila u klasi profesora Zdravka Joksimovića 2020 godine. Živi i radi u Šapcu u umetničkoj livnici.

Nagrade: Nagrada „Kuzmanović“ za portret, 2016 / Nagrada FLU za skulpturu „Vladeta Petrić“, 2019 / Nagrada FLU za skulpturu „Ilija Kolarević“, 2019
Simpozijumi: 2019. Simpozijum kamena u Centru poljske skulpture u Oronsku, Orońsko, Poljska / 2019. Letnji simpozijum drveta Nacionalne Umetničke Akademije u Sofiji, Ahtopol, Bugarska
Samosralne izložbe: 2018. Samostalna izložba, Xi an, Kina

Grupne izložbe: 2015.Inicijativa, Kulturni centar Ribnica, Kraljevo / 2016, 2017, 2018, 2019, Godišnje izložbe studenata FLU, Beograd / 2016. Izložba radova nagrađenih studenata, Galerija FLU, Beograd / 2018. 47. Izložba crteža i skulptura malog formata studenata FLU uBeogradu, Galerija Doma Omladine Beograda/ 2019.Izložba radova nagrađenih studenata, Galerija Flu, Beograd / 2019. Perspektive 35, Nacionalna galerija, Beograd, Narodni muzej, Veliko Gradište, Srpski kulturni centar, Pariz / 2019. Godišnja izložba udruženja likovnih stvaralaca grada Šapca, Narodni muzej, Šabac / 2020. Radionica skulptura u metalu studenata vajarstva FLU realizovana u HBIS Group Serbia, Galerija FLU, Knez Mihailova 53, Beograd / 2020. Masterpice II, Umetnički prostor U10 / 2020. Mastered out, Nova galerija vizuelnih umetnosti, Krunska 60, Beograd

Opis umetničkog projekta
Vrednosti koje postoje na slobodnim, stilizovanim komadima kombinovanih elemenata i materijala, proizilaze iz iskustva stečenog modelovanjem akta i analiziranja figuracije ljudske anatomije i transponovanje te komplekstosti u logičnu i funkcionalnu celinu. Problematika je potpuno drugačija u ovom slučaju, spoznaja poteškoće komponovanja i mirenja određenih elemenata neke kompozicije je zadatak daleko kompleksniji i teži nego što se čini.

Oblik u vizuelnoj spoznaji podrazumeva stanje spoljnje strukture, značenjem, dimenzijama i položajem u prostoru, on je konkretni prostorno-materijalni realitet, kako u smislu poimanja tako i nastajanja i značenja.Oblik je i svaka boja postavljena na ravni, oblik je u boji i boja je u obliku isto onako kao što su vreme u prostoru i prostor u vremenu.
Opažanje, poređenje i razlikovanje bih uzela kao prvi važan korak u pristupanju modelaciji. Svaka forma mora da ima nekakvu unutrašnju logičnost, odnosno, arhitekturu koja se shvata kao gradnja jedne formalne celine, jer arhitektonsko oblikovanje pretvara umetničko istraživanje prirode u delo višeg reda. Svođenje prikaza na osnovne crte, redukovanje detalja, odbacivanje sporednog i naglašavanje primarnog oblika, proces kojim se oblici iz prirode svode na sažetu čistu formu u kojoj su sadržani samo karakterni elementi. Bez tih elementarnih činilaca prikaz ostaje diletantski. Stilizacija je neizbežan proces u otelotvorenju bilo umetnikove potpuno inovativne ideje ili pak potpuno suprotnog realističng podražavanja, filtriranjem kroz umetnikovo biće prelazi iz sveta pukog naturalizma u svet istinske umetnosti, za šta je potrebna jasnoća pročišćenog instinkta kome treba verovati i na koji se treba oslanjati.
Svetlost se kreće kroz prostor i opisuje oblike i raspoređuje ih u prostoru. Oblik je određenost nečega prema nečemu, različitih elemenata, položaja i volumena masa koje proveravam i upoređujem upravo svetlom, jer ono otkriva, sve kaže, ako se pažljivo prati. Bavim se podražavanjem senki, modelujem svetlom i uz svetlost omogućujem čitanje forme.
Proces svog rada mogu opisati kao eksperimentalno – istraživački pristup materijalima, tehnologijama i idejama koristeći se transponovanjem oblika iz prirode i arhitekture sa idejom o stalnom traganju za harmonijom i skladom, kako u skulpturama, tako i na crtežima.

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn