SVE O POMOĆI MAMAMA ZA KUPOVINU STANA: Novobeograđani, evo koji su uslovi

Ministar za brigu o porodici i demografiju Radomir Dmitrović danas je, obrazlažući Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, izjavio da je najvažnija izmena u ovom propisu povećanje roditeljskog dodatka za prvo dete sa 100.000 na 300.000 dinara.

Povećanje iznosa roditeljskog dodatka za prvo dete značajno kompenzuje inicijalne troškove koje porodica ima u trenutku rađanja njenog novog člana“, rekao je Dmitrović u Skupštini Srbije obrazlažući zakon koji je na dnevni red stavljen po hitnom postupku.

Roditeljski dodatak u iznosu od 300.000 dinara isplaćivaće se za prvo dete koje je rođeno 1. januara 2022. godine i kasnije. Prema njegovim rečima, druga nova mera populacione politike je pravo na početna sredstva za izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu stana ili kuće po osnovu rođenja deteta.

„Ovo pravo će moći da ostvari svaka majka za dete rođeno od 1. janura 2022. godine i kasnije pod uslovom da je državljanin Srbije, da ima prebivalište u Srbiji i da prvi put stiče porodično stambenu zgradu ili stan na teritoriji Srbije“, rekao je Dmitrović.

On je dodao da ovo pravo može da ostvari i majka koja je strani državljanin i ima status stalno nastanjenog stranca ako je dete rođeno u Srbiji ili je državljanin Srbije.

„Izuzetno, u slučaju smrti majke deteta pravo može da ostvari i otac deteta“, rekao je Dmitrović.

On je rekao da stvaranje uslova za rešavanje stambenog pitanja porodice predstavlja posebno podsticajnu meru koja u datim okolnostima treba da doprinosi njenoj stabilnosti i sigurnosti, a u narednom periodu utiče i na odluku o proširenju porodice, rađanju još dece.

Izvor: Kurir

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn