A sada zvanično moto-put kroz Novi Beograd: Završeni radovi

Uredbom o kategorizaciji državnih puteva definisana je nova kategorija državnih puteva IM reda – motoputevi koji su poznatiji kao “brze saobraćajnice”

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je JP Putevi Srbije završilo zamenu saobraćajne signalizacije na bivšem auto-putu kroz Beograd, koji je sada obeležen u skladu sa novom kategorizacijom ovog puta, pošto je na osnovu Uredbe Vlade Srbije postao moto-put.

Uredbom o kategorizaciji državnih puteva definisana je nova kategorija državnih puteva IM reda – motoputevi koji su poznatiji kao “brze saobraćajnice”.

Shodno Uredbi, državni put, petlja Beograd – petlja „Mostar“ – petlja Bubanj Potok, kategorisan je kao državni put IM reda – M11.

„Državni put IM reda M11 dug je 30,014 kilometara i na njegovoj trasi postoji 14 denivelisanih ukrštaja (petlji) sa ostalim opštinskim putevima i ulicama. Za svaki smer kretanja postoje po dve saobraćajne trake. Za svaki smer postoji i zaustavna traka, kojom nije dozvoljeno kretanje vozila, sem vozila hitne službe, vozila policije i vojske pod pratnjom“, rekao je Vesić.

On je dodao da sada maksimalna dozvoljena brzina na državnom putu kroz Beograd M11 iznosi 100 kilometara na sat na pojedinim deonicama predmetnog puta, a u zavisnosti od saobraćajnih uslova i manja, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Tagovi

Pročitajte još: