Apel upravnicima stambenih zajednica na Novom Beogradu da radovi na grejnim instalacijama budu završeni do kraja septembra

Kako bi sistem daljinskog grejanja u glavnom gradu bio što bolje pripremljen za predstojeću grejnu sezonu, Javno komunalno preduzeće „Beogradske elektrane” podseća korisnike da je njihova obaveza da svi radovi na unutrašnjim grejnim instalacijama budu završeni najkasnije do kraja septembra.

Prema članu 36. Odluke o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu, kućne grejne instalacije objekta održava vlasnik, odnosno organ upravljanja stambenom zgradom i one se moraju održavati u ispravnom stanju. Takođe, radovi na pripremama kućnih grejnih instalacija za grejnu sezonu moraju da budu završeni do 30. septembra, navodi se u saopštenju JKP-a „Beogradske elektrane”.

Naime, na početku svake grejne sezone najveći broj prijava kvarova odnosi se na negrejanje celih objekata. Najčešći uzrok tome su prazne instalacije koje nisu ponovo napunjene nakon završetka radova na unutrašnjim instalacijama u toku letnjih meseci.

Namera „Beogradskih elektrana” je da pomognu vlasnicima objekata u procesu pripreme za grejnu sezonu. Zbog toga apeluju na upravnike stambenih zajednica, koji imaju razlog da sumnjaju da su grejne instalacije u njihovim zgradama prazne, da se u narednim danima obrate preduzeću. Ukoliko su u letnjem periodu u stanovima izvođeni radovi na unutrašnjim grejnim instalacijama ili upravnici iz nekog drugog razloga veruju da nema vode u grejnim instalacijama objekata koji su u njihovoj nadležnosti, potrebno je da se obrate Servisnom centru Grada Beograda pozivom na broj telefona 11-0-11. Ekipe preduzeća će tako biti u mogućnosti da blagovremeno obave sve potrebne provere i neophodne intervencije, saopštavaju iz ovog komunalnog preduzeća

Tagovi

Pročitajte još: