ASFALT NA BULEVARU ĐINĐIĆA: Na produžetku novobeogradske saobraćajnice putarski radovi u toku

RADOVI na produžetku Bulevara Zorana Đinđića ovih dana dodatno su intenzivirani, a radnici su raščistili prostor kod hotela „Kraun plaza“, na spajanju sa Ulicom Vladimira Popovića.

Tu se već utabava podloga, dok se na prvom delu bitne saobraćajnice postavlja prvi sloj asfalta. Završetak posla, koji izvode radnici „Beograd puta“, planiran je početkom jeseni.

Produžetak novobeogradskog bulevara za oko 500 metara mnogo će doprineti rasterećenju saobraćaja, a takođe predstavlja bitan segment projekta nazvanog „Mali metro“, odnosno tunela u nastavku Starog savskog mosta. Radnici su očistili i prostor bliži Ulici Vladimira Popovića, pa se trenutno radi na trasiranju puta i postavljanju ivičnjaka. Na jednom delu, majstori ugrađuju i tucanik na podlogu, preko koje će ići asfalt. Nekada se na ovom mestu nalazio širok trotoar, ali će pešačkih staza biti i nakon rekonstrukcije prostora.

– U produžetku Bulevara Zorana Đinđića dobićemo tri trake sa svake strane – rekao je ranije gradonačelnik Aleksandar Šapić. – Ideja nam je da nakon toga ili možda u isto vreme i sam Bulevar proširimo sa još po jednom trakom, te da onda od raskrsnice Omladinskih brigada dobijemo po tri trake sa svake strane koje se ulivaju u Bulevar Vladimira Popovića. To bi bilo ogromno rasterećenje za čitav Novi Beograd.

Na samom početku radova uklonjen je bivši parking, a „sadiša“ je izvadio veliki broj stabala sa korenom, koja su sačuvana i biće premeštena na druge lokacije. Inače, radovi na produžetku Bulevara Zorana Đinđića, od Milentija Popovića do Vladimira Popovića počeli su ranije nego što je bilo planirano.

Rušenje objekata pri kraju
RUŠENjE nekadašnjih hala firme „Rade Končar“, „Minela“ i ostalih objekata uz Bulevar Mihajla Pupina napreduju planiranom dinamikom i uskoro bi trebalo da budu završeni.
Na tom potezu nići će moderne saobraćajnice bulevarskog tipa, koje će biti veza sa budućim novim Savskim mostom.

Produžetak Bulevara deo je velikog putnog čvorišta koji će se u narednom periodu graditi oko Novog savskog mosta i Ušća. U nastavku će biti izgrađeni velika saobraćajnica i kružni tok, koji u budućnosti treba da spoje Ulicu Vladimira Popovića sa Bulevarom Nikole Tesle. Time će se znatno rasteretiti taj deo grada i na još jednom mestu biće spojeni Novi Beograd i Zemun.

U ulici, koja će se raditi u dužini od 500 metara, nije bilo spornih objekata, tako da je realizacija ovog posla mogla da počne veoma brzo. Pored uređenja ove saobraćajnice, u toku su radovi na uklanjanju objekata nekadašnje firme „Rade Končar“, na čijoj će se trasi raditi priključci za novi Savski most.

Tagovi

Pročitajte još: