Beer fest u avgustu na Ušću

Beogradski muzički festival Beer fest ove godine biće održan od 18. do 21. avgusta na Ušću i trajaće četiri umesto pet dana, najavila je danas kompanija Sky Music.

Osim domaćih i regionalnih muzičara Beer fest će predstaviti svetska imena kao što su popularni australijski gitarista Tomi Emanuel i britanski elektro dens bend Kosheen, koji su i ranije bili česti gosti Beograda i Srbije na mnogim festivalima (Guitar Art fest, Exit).

Jedna od glavnih zvezda Beer festa biće Konstrakta, odnosno Ana Ðurić, koja je nedavno imala veoma uspešne nastupe na Main Stage-u Arsenal festa u Kragujevcu i Exita u Novom Sadu.

“Publika je svuda sjajno reagovala gde god sam bila na koncertima sa Zemljom gruva, što je bilo veoma lepo iskustvo. Verujem da će biti tako i na Beer festu, gde smo već bili kao grupa Zemlja gruva. Kako živim na Novom Beogradu, neminovno je uvek da budem na Beer festu, iako nisam tamo fizički prisutna ili nastupam, jer toliko glasno sve ođekuje”, izjavila je Konstrakta.

Ona je objasnila da će njen prvi beogradski nastup biti do sat vremena, kako se podrazumeva na festivalima, a repertoar će biti mešavina pesama iz benda Zemlja gruva i njene solo karijere, započete 2019. godine.

Naravno, tu spada projekat “Triptih” kao trilogija numera “Nobl” i “Mekano” uz ogroman hit “In Corpore Sano”, sa kojim je ostavila svetskog traga na Evroviziji 2022.

Nastupiće i domaće rok grupe Van Gogh, Bajaga i instruktori, Deca loših muzičara, Zbogom Brus Li, alternativni hard rok sastav E-Play, pank rok bend Love Hunters, kao i veoma traženi Queen Real tribute band.

Od regionalnih imena gostovaće svuda traženi hrvatski pank rok sastavi Hladno pivo, Psihomodo pop, elektro pop atrakcija Nipplepeople, pop muzičar Mašimo Savić i drugi.

Direktor kompanije Sky Music Milenko Škarić izjavio je da mu je velika čast i privilegija što su preuzeli organizaciju Beer festa od prošle godine.

“Ovaj festival skoro 20 godina predstavlja pravu kulturu Beograda, zaslužuje da ide samo napred, da bude sve bolji i u tome ćemo se maksimalno potruditi. Uveli smo i dosta noviteta, tako da Beer fest neće biti samo muzički festival ili pivska manifestacija, već i sa bogatom gastronomskom ponudom i prisustvom bajkera”, najavio je prvi čovek Beer festa.

Novitet ove godine je i u tome da će svi koji dođu do 19.30 imati slobodan prolaz, dok će ostali morati da umesto ulaznice kupe dva pića na Ušću.

Vojin Ðurašinović u ime organizacije Moto Platz govorio je o posebnoj manifestaciji u vidu velikog Moto skupa u kome se druže bajkeri, piju pivo i svira rokenrol, navodeći da će tokom tri dana na posebnoj bini nastupati manje popularni, mada nezavisni muzičari, i da je to prilika da publika vidi mnoga atraktivna dešavanja i akrobacije.

Tako će publika tokom 4 dana Beer festa na Ušću gledati i slušati 50 bendova na 4 pozornice.

vesti online

Tagovi

Pročitajte još: