Beogradska brza desetka za vikend na Novom Beogradu

Ulična trka na 10 kilometara, „Beogradska brza desetka“, u organizaciji „Beogradskog maratona” takođe će se održati 7. septembra u 18 sati. Celokupan događaj počinje u 15 časova i trajaće do 21 sat.

Start i cilj trke biće u Bulevaru Nikole Tesle, kod Parka prijateljstva na Ušću, čime će i zvanično početi drugi deo trkačke sezone Beogradskog maratona, saopšteno je iz „Beogradskog maratona”.

– Imajući u vidu ravnu, brzu stazu, kao i izuzetan kvalitet elitnih trkača, ovogodišnja trka pretenduje da se visoko pozicionira na evropskoj i svetskoj sceni najbržih uličnih trka. Biće to idealna prilika i za naše najbrže trkače i trkačice da na Prvenstvu Srbije na 10 kilometara, koje organizujemo u saradnji sa Srpskim atletskim savezom, ostvare svoje najbolje rezultate i budu dostojan rival najboljim inostranim takmičarima. Iako će to biti veliki izazov, namera nam je da Beograd i „Beogradski maraton” budu prepoznati kao organizatori i najmasovnijih i najbržih trka u regionu, a i šire – izjavio je Marko Marinković, koordinator elitne trke.

Ruta Beogradske brze desetke
Bulevar Nikole Tesle
Karađorđeva (okret)
Bulevar Nikole Tesle
Trešnjinog cveta (okret)
Bulevar Nikole Tesle
Ušće
Logor Sajmište
Ušće
Bulevar Nikole Tesle
Očekuje se da će zbog dva događaja u subotu doći do izmena saobraćaja i trasa javnog prevoza kao što je to bio slučaj svake prethodne godine.

Tagovi

Pročitajte još: