Besplatan sportski program za osnovce i srednjoškolce tokom raspusta na Novom Beogradu

Preporuka grada je da se svi zainteresovani direktno obrate sportskim centrima koji realizuju programe.

Besplatni programi u oblasti sporta biće organizovani za učenike beogradskih osnovnih i srednjih škola za vreme letnjeg raspusta, od 3. jula do 31. avgusta, najavljeno je iz Sekretarijata za sport i omladinu.

Kako se navodi, tokom dva meseca, u 12 sportskih centara u Beogradu svi zainteresovani beogradski učenici uzrasta od sedam do 18 godina moći će da nauče da plivaju ili rekreativno da plivaju.

Takođe, za učenike sa različitim oblicima invaliditeta Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda organizovaće sportsko-rekreativni program za decu i mlade sa invaliditetom na terenima na Adi Ciganliji i u Sportskom centru „Olimp – Zvezdara“, dok će Plivački klub za osobe sa invaliditetom „SvimBo“ organizovati obuku plivanja za decu na bazenu OŠ „Laza Kostić“ na Novom Beogradu.

Cilj besplatnih programa je da se svim beogradskim učenicima, bez obzira na materijalni status, omogući da se tokom letnjeg raspusta rekreativno bave nekom od ponuđenih sportskih aktivnosti.

„Želimo da deca aktivno provode slobodno vreme u društvu vršnjaka, da u školi plivanja savladaju održavanje na vodi, kao i osnovne tehnike plivanja. Isto tako, želimo da nastave da upražnjavaju ponuđene sportove i u budućnosti, putem daljeg usavršavanja, a sve u cilju pozitivnog uticaja na zdravlje i smanjenja sedentarnog načina života, kao i sticanja zdravih navika i osnova fizičke kulture“, navodi se u saopštenju.

Besplatni sportsko-rekreativni program biće dostupan školarcima na teritoriji Novog Beograda u Sportskom centru „Novi Beograd“.

Ovi programi tradicionalno bude veliko interesovanje učenika, pa je preporuka grada da se svi zainteresovani direktno obrate sportskim centrima koji realizuju programe, imajući u vidu da je broj mesta ograničen.

Sve detaljne informacije o vrsti programa, mestu i vremenu realizacije mogu se pronaći na sajtu Grada Beograda www.beograd.rs, na stranici Sekretarijata za sport i omladinu, kao i putem kontakt telefona sportskih centara.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn