BESPLATNI SADRŽAJI ZA PENZIONERE TOKOM VIKENDA NA NOVOM BEOGRADU: Pregledi, muzeji i tehnološko ćoše!

Povodom 100 godina penzijskog sistema u Srbiji i donošenja prvog Zakona o osiguranju radnika, koji je smatran jednim od najnaprednijih propisa te vrste u Evropi, tokom predstojećeg vikenda, 11. i 12. februara 2023. godine, u Beogradu će biti organizovani različiti besplatni sadržaji za penzionere.

Za penzionere će biti omogućeni prerventivni lekarski pregledi i besplatan ulazak u muzeje i galerije, a kako bi se podigao nivo njihove digitalne pismenosti, na tri lokacije u Beogradu će biti postavljeno takozvano „Tehnološko ćoše“.

Za penzionere će u subotu, 11. februara, od 8 do 16 časova, u matičnim domovima zdravlja na teritoriji Beograda, biti organizovani preventivni zdravstveni pregledi. Od pregleda će biti dostupni opšti oftalmološki, ultrazvučni i opšti internistički pregledi/pregled specijaliste opšte medicine.

Dom zdravlja Novi Beograd, objekat u Ul. Nehruova br. 53

Dostupni pregledi: opšti oftalmološki, ultrazvučni i opšti internistički pregled/pregled specijaliste opšte medicine. Pregledi se mogu zakazati na br. 011 2095 213

BESPLATAN ULAZ U MUZEJE

Penzioneri će imati priliku da besplatno uđu u 27 muzeja i galerija na teritoriji Grada Beograda, a koji spadaju pod republičke, odnosno gradske ustanove kulture.

TEHNOLOŠKO ĆOŠE

U tržnim centrima „Galerija“ (Bulevar Vudroa Vilsona 14), „Ušće“ (Bulevar Mihajla Pupina 4) i „Delta siti“ (Jurija Gagarina 16), u subotu i nedelju, od 10 do 18 časova, biće organizovano „Tehnološko ćoše“.

Najstariji sugrađani će na navedenim lokacijama, uz asistenciju mladih volontera, imati priliku da se upoznaju sa različitim digitalnim veštinama.

Penzioneri će moći da saznaju i nauče kako da dođu do potrebnih informacija na internetu, kako da otvore nalog na e-upravi i iskoriste sve pogodnosti koje taj sistem nudi, te kako da u elektronskoj komunikaciji sa državnom upravom ostvare neko svoje pravo ili ispune obavezu.

 

Tagovi

Pročitajte još: