Besplatni sportsko-rekreativni programi za vreme zimskog raspusta za sve učenike sa Novog Beograda

Sekretarijat za sport i omladinu je odlučio da i ove godine za vreme zimskog raspusta besplatnim sportsko-rekreativnim programima, namenjenim učenicima beogradskih osnovnih i srednjih škola uzrasta od sedam do 18 godina, koje organizuju sportski centri koji su u nadležnosti Grada i gradskih opština i Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda za programe koji su namenjeni učenicima sa različitim oblicima invaliditeta, obezbedi pozitivne preduslove za zdravo detinjstvo i pravilan razvoj i zdravlje ličnosti školske dece.

Besplatni programi u oblasti sporta biće organizovani tokom tri nedelje zimskog školskog raspusta od 3. do 21. januara 2024. godine u 10 sportskih centara.

Među sportskim aktivnostima koje će biti ponuđene učenicima su škole plivanja i rekreativno plivanje, aktivni treninzi košarke, odbojke, fudbala, rukometa, borilačkih sportova, stonog tenisa, plesa i drugih sportova u okviru sportskih kampova. Takođe, svim đacima koji su ljubitelji zimskih aktivnosti biće omogućeno da uživaju u klizanju na otvorenim klizalištima na prostoru Kamenog grada na Adi Ciganliji, na „Olimpu” na Zvezdari i u Mladenovcu na klizalištu Sportskog centra „Ljubomir Ivanović Gedža”, saopštavaju iz ovog sekretarijata.

Za učenike sa invaliditetom, Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda organizovaće sportsko-rekreativni program u Sportskom centru „Olimp – Zvezdara”.

Cilj besplatnih programa je da tokom zimskog raspusta sportske aktivnosti budu podjednako dostupne svim beogradskim učenicima i da što veći broj učenika aktivno provede slobodno vreme u društvu svojih vršnjaka baveći se sportom, da kroz škole plivanja savladaju održavanje na vodi, kao i osnovne tehnike plivanja, da kroz zabavu i uživanje razviju afinitet prema sportu i da nastave sa aktivnim vežbanjem, a sve u cilju pozitivnog uticaja na zdravlje, kao i sticanja zdravih navika i osnova fizičke kulture.

Besplatne sportsko-rekreativne programe organizuju: Gradski centar za fizičku kulturu, Privredno društvo Mirko Sandić d.o.o. Beograd – Vračar; Privredno društvo „25. maj – Milan Gale Muškatirović” d.o.o. Beograd, Sportski centar Voždovac d.o.o. Beograd, Ustanova Voždovački centar Šumice, Sportski centar „Olimp – Zvezdara”, Sportska organizacija „Čukarica”, Javno preduzeće Sportsko-kulturni centar „Obrenovac”, Ustanova za vršenje javne službe u oblasti fizičke kulture Sportski centar „Ljubomir Ivanović Gedža”, Javno preduzeće za obavljanje poslova iz oblasti sporta i rekreacije Surčin, JP „Ada Ciganlija” i Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda.

Više informacija o besplatnim sportskim programima koji se organizuju za školarce ove zime objavljeni su na sajtu Grada Beograda, na adresi https://www.beograd.rs/images/data/8ed8e798fa85c55b4335a6a080838a2e_7928968941.pdf, dok se prijavljivanje vrši kod organizatora programa.

Broj mesta je ograničen.

 

Tagovi

Pročitajte još: