Besplatno odnošenje kabastog otpada na Novom Beogradu

Ekipe JKP „Gradska čistoća” će za vikend besplatno odnositi kabasti otpad sa beogradskih ulica. Sugrađani nepotrebne kabaste stvari mogu da ostave pored kontejnera ili ispred svojih dvorišta odakle će ih ekipe „Čistoće” ukloniti, najavljeno je iz ovog preduzeća.

Kako se navodi, akcija besplatnog odnošenja kabastog otpada tradicionalno se sprovodi svakog prvog vikenda u mesecu već više od 17 godina. Od početka godine tokom ove akcije prikupljeno je više od 30.000 kubika kabastog otpada, što znači da je akcija za Beograđane veoma značajna i da na taj način ostvaruju i uštedu u kućnom budžetu.
Iz ovog preduzeća apeluje na sugrađane da iskoriste ovu akciju kako se kabasti otpad ne bi gomilao na javnim površinama ostalim danima u mesecu kada se ta usluga naplaćuje. Sugrađani koji raspolažu većim količinama otpada, mogu da ga prijave Pozivnom centru, koji je dežuran tokom ovog vikenda od 6 do 14 časova, na besplatan broj telefona 0800-000-807.

Pravni subjekti i preduzetnici uslugu odnošenja kabastog otpada mogu koristiti kad god imaju potrebu za tim i po izuzetno povoljnim cenama, a usluga se plaća po kubnom metru odnetog otpada i broju utrošenih sati. Sve informacije o cenama i uslugama „Gradske čistoće” dostupne su i na sajtu www.gradskacistoca.rs.

JKP „Gradska čistoća” podseća sugrađane da građevinski otpad poput šuta ne spada u kabasto smeće. Odnošenje šuta je usluga koja se plaća u skladu sa cenovnikom vanrednih usluga „Čistoće”, a za sva fizička lica obezbeđuju se besplatni džakovi za šut.

„Gradska čistoća” prati potrebe sugrađana i tokom godine organizuje brojne akcije koje doprinose brzom i efikasnom rešavanju problema čistoće u gradu, navodi se u saopštenju.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn