Besplatno odnošenje kabastog otpada sa Novog Beograda

Ekipe JKP „Gradska čistoća” će 7. i 8. avgusta besplatno odnositi kabasti otpad sa beogradskih ulica. Sugrađani nepotrebne kabaste stvari mogu da ostave pored kontejnera ili ispred svojih dvorišta, odakle će ih ekipe „Čistoće” ukloniti.

Ova besplatna akcija tradicionalno se sprovodi svakog prvog vikenda u mesecu. Sugrađani koji raspolažu većim količinama otpada treba da se jave „Gradskoj čistoći” na broj telefona koji je besplatan 0800-000-807, kako bi obavestili ekipe preduzeća o količini otpada i lokaciji na kojoj će ga ostaviti.

„Čistoća” apeluje na sugrađane da iskoriste ovu akciju kako se kabasto smeće ne bi gomilalo na javnim površinama ostalim danima u mesecu, kada se ta usluga naplaćuje. Odnošenje kabastog smeća besplatno je samo za građane Beograda. Pravni subjekti i preduzetnici uslugu odnošenja kabastog otpada mogu koristiti kad god imaju potrebu za tim i po izuzetno povoljnim cenama, a usluga se naplaćuje po kubnom metru odnetog otpada i broju utrošenih sati. Sve informacije o cenama i uslugama „Gradske čistoće” dostupne su i na sajtu: www.gradskacistoca.rs.

JKP „Gradska čistoća” podseća sugrađane da građevinski otpad poput šuta, ne spada u kabasti otpad. Odnošenje šuta je usluga koja se plaća u skladu sa cenovnikom vanrednih usluga „Čistoće”, a za sva fizička lica obezbeđeni su besplatni džakovi za šut.

Tagovi

Pročitajte još: