„Bez ičije ostavine ili dedovine“ skupili za stan, a ponude nema: Ima li nekretnine za 80.000 evra na Novom Beogradu?

Proverili smo da li takav stan postoji i na kojim lokacijama može da se kupi u ovom cenovnom rangu.

„Da li neko možda prodaje stan ili poznaje nekoga ko prodaje stan u bloku 45/44/70/70a do 80.000 evra, mladoj četvoročlanoj porodici koja želi da se skući sa bebaćima“, glasio je početni deo objave na Fejsbuk grupi Novobeograđana, a odgovori koji su usledili – nisu bili nimalo ohrabrujući po njih.

Naime, kako autor objave navodi, a koji je želeo da ostane anoniman, novac su zaradili „pošteno, sami, bez ičije ostavine, prodate njive ili dedovine. Kupili bi stan na kredit“.

Ne spuštaju cenu ni za evro
„Pokušavala sam prošle godine da kupim najmanji stan u četvorospratnici, stan za totalno sređivanje je bio 120.000 i niko nije hteo da spusti cenu ni za evro. Poznajem puno ljudi po blokovima i nisam uspela da nađem ništa za iole pristojnu cenu. Tako da je odgovor na pitanje, ne“.

„Teško za te pare možete nešto u blokovima, stanovi su skuplji od tog iznosa“.

„Najbliže blokovima za taj novac – Ledine. Nažalost, blokovi, ništa. Uglavnom su pokupovani za izdavanje“.

Mahom su glasili komentari, a nema niti jednog potvrdnog da se za ovu sumu može naći stan u blokovima. Stoga, Telegraf Biznis pokušao je da nađe bar jedan.

Pa, da li ih ima na „novobeogradskoj“ mapi?

Mahom smo i mi naišli na stanove na Ledinama, dok se na primer po ceni od 69.500 evra u bloku 45 može kupiti garsonjera od 25 kvadrata.

Nešto veći stan, odnosno jednoiposoban, pronašli smo kod Starog Merkatora i on se nudi za 71.000 evra.

Na kojim lokacijama možete naći stan do 80.000 evra?
Stoga smo odlučili da proširimo našu potragu i pokušali smo da nađemo na kojim je to lokacijama ipak moguće kupiti stan za porodicu u ovom cenovnom rangu.

Ograničili smo našu potragu na Beograd, trosoban stan i do, kao što smo već na početku rekli, 80.000 evra. Na jednom portalu za prodaju nekretnina izlistano je 75 oglasa.

Iako lokacijski nisu blizu centru grada, stanovi mogu da se nađu u Rakovici, Barajevu, na Paliluli, ali i u Zemunu.

Mahom su u pitanju renovirani stanovi ili uredno održavani. Recimo, za 79.000 evra možete dobiti trosoban stan u Višnjici od 60 kvadrata. Ili 20 kvadrata više, po istoj ceni, u Kaluđerici.

U Zemunu, Retenzija prodaje se trosoban stan od 44 kvadrata za 79.000 evra.

Srećom, stručnjaci tvrde da u Srbiji, konačno, dolazi do „hlađenja“ cena na tržištu nekretnina. Vreme će pokazati tačnost.

(Telegraf Biznis/M.P.)

Tagovi

Pročitajte još: