BEZBEDNOST DECE NA PRVOM MESTU: Karavan bezbednosti održan na Novom Beogradu

Vatrogasni kamioni i oprema, policijska vozila i veliki plavi helikopter jedinice MUP-a, bili su izloženi danas u parku „Ušće“ tokom trajanja manifestacije „Karavan bezbednosti“ čiji je cilj da najmlađe upozna, a starije podseti na pravila ponašanja u saobraćaju ili u vanrednim okolnostima. Opština Novi Beograd u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Agencijom za bezbednost saobraćaja i Auto-moto savezom Srbije priredila je brojne sadržaje, te su tako posetioci učestvovali u predstavi „Pažljivko“, veštini penjanja na veštačku stenu, „pena partiju“, edukativnom sadržaju „Vatrogasci“, simulaciji pružanja prve pomoći i simulaciji pravilnog korišćenja dečijeg auto sedišta. Najmlađi učesnici oprobali su se u trci beba-„Puzijadi“, u kojoj su ih svesrdno bodrili nasmejani roditelji.

Predsednica opštine Novi Beograd Ivana Nikolić podelila je poklone najspretnijim bebama u vidu auto sedišta koje je obezbedila GO Novi Beograd i Agencija za bezbednost saobraćaja, a svim bebama učesnicima prigodne nagrade. Deset učesnika dobilo je i vaučere za Centar za obuku i trening vozača NAVAK, a posetiocima su darivani i pokloni iznenađenja od Auto-moto saveza Srbije. Predsednica je pobedniku igre znanja na saobraćajnom poligonu uručila i glavnu nagradu- besplatno polaganje vožnje za „B“ kategoriju u auto školi „Željko“, najvećoj auto školi u Srbiji.

Ivana Nikolić zajedno sa v.d. direktorom Agencije za bezbednost saobraćaja Brankom Stamatovićem i načelnikom Uprave saobraćajne policije Slavišom Lakićevićem obišla je sve izložene štandove i podsetila na važnost uključivanja svih građana u prevenciju i podizanje svesti, kako do saobraćajnih nezgoda ne bi dolazilo.

„Svest posebno treba podizati kod dece, jer deca su uvek najbolji promoteri pravih vrednosti. Uvek je teže u teoriji skrenuti pažnju koliko je važna bezbednost, te s toga mislim da je ovo pravi način i da se najbolje kroz ovakve sadržaje, kreativne, a ujedno i edukativne, podiže svest svih učesnika u saobraćaju,“ istakla je Ivana Nikolić i zahvalila se svim partnerima i prijateljima koji su učestovali u organizaciji i timu Crvenog krsta Beograd na svesrdnom prenošenju znanja svim posetiocima.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević istakao je da je današnji događaj inicirala predsednica GO Novi Beograd i da je Uprava sa zadovoljstvom prihvatila da učestvuje u manifestaciji.

„Ovo je sigurno jedan od najposećenijih karavana bezbednosti. U pitanju je treća faza karavana, a u prvoj i drugoj smo obišli turistički centar i šest gradova. Kroz preventivno-propagandnu aktivnost, učimo decu pravilima u saobraćaju, jer nam je njihova bezbednost na prvom mestu“, zaključio je Lakićević.

Tagovi

Pročitajte još: