Bivšem „robijašu“ u stanu na Novom Beogradu nađen pištolj sa mecima, spid, drobilica i vagica

Imajući u vidu prethodnu osuđivanost okrivljenog za istovrsno krivično delo, tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 4 godine i 6 meseci, uz kumulativno izricanje novčane kazne u iznosu od 50.000,00 dinara.

Protiv okrivljenog M.R. (46) Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a naknadnim pretresom prostorija u kojima boravi nađeni su mu amfetamin, MDMA, drobilica i vagica.

Oružje je nađeno u torbici u dvorištu. U njoj se nalazio jedan pištolj sa 7 metaka koji predstavljaju bojevu municiju za koje nije imao oružni list, što je pronađeno prilikom pretresanja stana i drugih prostorija od strane policijskih službenika PS Novi Beograd i oduzeto od okrivljenog.

U stanu mu je nađena opojna droga i to 0.84 grama amfetamin, jedna tableta opojne droge MDMA ukupne neto mase 0,42 grama jednu drobilicu i jednu vagicu, na taj način što je predmetnu opojnu drogu i pobrojane predmete držao u kući, što je pregledom od strane policijskih službenika PS Novi Beograd pronađeno i oduzeto od okrivljenog.

Imajući u vidu prethodnu osuđivanost okrivljenog za istovrsno krivično delo, tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 4 godine i 6 meseci, uz kumulativno izricanje novčane kazne u iznosu od 50.000,00 dinara kao i da se okrivljenom izrekne mera bezbednosti oduzimanja predmeta – oduzetih od okrivljenog.

(Telegraf.rs)

Tagovi

Pročitajte još: