BLIŽI SE POVRATAK U ŠKOLSKE KLUPE; NOVOBEOGRADSKI ĐACI 1. SEPTEMBRA PREUZIMAJU BESPLATNE KNJIGE

Ostalo je još svega dve i po nedelje do početka nove školske godine. Đaci u Beogradu trebalo bi, prema najavama gradonačelnika, da dobiju besplatne udžbenike.

Kompleti knjiga za osnovce i srednjoškolce biće u beogradskim školama već krajem avgusta, a đaci će besplatne udžbenike moći da preuzmu 1. septembra.

„I te kako je značajno roditeljima. Zamislite ako neko ima dvoje, troje dece, to je fantastična stvar“, objasnio je jedan od sagovornika.

„Iz Rusije sam i moja deca se školuju ovde. To je velika pomoć“, reči su prolaznika.

Kako su naveli sagovornici, to je potrebno pogotovo za ljude koji imaju manja primanja, takvih je mnogo više.

„Znači to svima mnogo bez obzira ko koliko ima novca“, zaključili su.

U kabinetu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića kažu da je sistem nabavke knjiga isti kao i prethodnih godina.

„Svaka škola će dobiti one knjige koje je i naručila, kao što je i ranije bio slučaj, a jedina razlika je u tome što od ove školske godine udžbenike ne plaćaju roditelji, već Grad Beograd. Smatramo da je to izuzetno važna stvar koja će suštinski da pomogne roditeljima, jer odgovorna Gradska uprava treba da vodi brigu o svojim građanima. Sredstva za ovu namenu planirana su i obezbeđena budžetom za 2023. godinu“, naveo je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Međutim, olakšanje za roditelje znači suprotno za knjižare. Ali bez posla, kažu, neće ostati. Sigurni su da će potražnja iz drugih gradova moći da nadomesti manju zaradu u glavnom gradu.

Tagovi

Pročitajte još:

antalya bayan escort
Free Porn
Free Porn