(FOTO) Blok 19 a u akciji „ZA ZELENI NOVI BEOGRAD“, oplemenjen novim ukrasnim stablima

Blok 19 a, oplemenjen je 24. februara, sa 22 stabla, koja su stanari tog bloka sa rukovodstvom opštine i radnicima „Zelenila“, zasadili u akciji „Za zeleni Novi Beograd“.

Na tri velike zelene površine zasađena su odrasla, uskoro raskošna stabla mukinje, drveća koje prema proceni stručnjaka „Zelenila Beograd“, zahvaljujući jakom korenu, dobro uspeva na peskovitom i podvodnom zemljištu na kom je izgrađen blok 19a, a njegova krošnja svrstava ga u ukrasne biljke.U Dečijem parku unutar bloka 19a, u pravoj maloj radnoj akciji, učestvovao je i predsednik opštine Bojan Bovan, koji se zahvalio sugrađanima na želji da se priključe kreiranju lepše i zdravije životne sredine, kao i na tome što je donaciju na namenski račun opštine uplatilo više od 70 žitelja bloka.-Nadam se da smo već u znatnoj meri unapredili izgled prostora i kvalitet vazduha na Novom Beogradu, a posebno nas raduje odziv sugrađana i njihovo učešće u akciji ozelenjavanja – rekao je Bovan. – Stanari bloka 19a pojedinačno su uplatli gotovo 200.000 dinara u ukupnom iznosu, od čega je kupljeno osam sadnica. Mi smo kupili još 14 – naveo je predsednik opštine.Akcija „Za zeleni Novi Beograd“, pokrenuta je krajem prošle godine i prema rečima Bovana, akcenat je stavljen na dopunu drvoreda duž bulevara. Upućen je poziv kompanijama da doniraju sredstva, ali i građanima da se uključe u stvaranje lepše i zdravije životne sredine.-Ovo je sjajan primer i za stanovnike drugih novobeogradskih blokova, da nam se pridruže i da zajeno sa opštinom u kojoj žive, kao i sa stručnjacima „Zelenila“, učestvuju u uređenju zelenih površina u kojima najčešće provode slobodno vreme – rekao je Bovan.

Pre akcije ozelenjavanja, stanari bloka 19a uputili su dopis GO Novi Beograd u kom su istakli da žele da njihov blok ponovo postane reprezentativan, ne samo u smislu lokacije i infrastrukture, već i u pogledu dobre kooperacije građana i nadležnih institucija.Maja Plesnik, stanarka bloka, izjavila je danas da je prijatno iznenađena dobrim odzivom svojih komšija.

-S obzirom na to da smo oivičeni velikim saobraćajnicama, da živimo u blizini prometnog mosta „Gazela“, želeli smo da dobijemo zelene barijere koje će nas šititi od buke i zagađenja, ali i da zajedno s našom decom koja rastu, uživamo gledajući kako raste drveće koje smo zajedno sadili – rekla je Maja Plesnik.Ispred JKP “Zelenilo-Beogad“ radovima u bloku 19a prisustvovala je Mirjana Obućinski,koja je izjavila je da će sva stabla koja budu posađena kroz akciju „Za zeleni Novi Beograd“, kao i kroz reodovan postupak sadnje, biti negovana, kako bi što duže opstajala na zelenim površinama.

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn