(FOTO) BOĆARSKI KLUB PONOS NOVOG BEOGRADA

Predsednik Gradsake opštine Novi Beograd Bojan Bovan posetio je u nedelju 24. septembra Boćarski klub Novi Beograd koji je tokom vikenda bio domaćin Regionalnog takmičenja za žene u ovom drevnom i zanimljivom sportu.

Sledećeg vikenda, od 28. septembra do 1. oktobra, na terenima u ulici dr Ivana Ribara 92 i ulici Marka Čelebonovića 10, ovaj klub biće domaćin Kupa evropskih šampiona za žene.

Pored Novobeograđanki koje su se zahvaljujući rezultatima u Regionalnoj boćarskog ligi plasirale na međunarodno takmičenje, učestvovaće i najbolji klubovi iz Italije, Francuske, Slovenije i Hrvatske.

U razgovoru sa Predragom Đorđevićem, predsednikom Novobeogradskog boćarskog saveza, Bovan je istakao da je Boćarski klub svakao na ponos Novobeograđanima, te da je jedan od ciljeva GO Novi Beograd podrška uspešnim sportistima i sportskim organizacijama, među kojima je i ovaj klub koji se uspešno nadmeće sa takmičarima iz mediteranskih zemalja u kojima je ovaj sport znatno popularniji.

Đorđević je naglasio da se ovako velika takmičenja ne bi mogla organizovati bez podrške opštine.

Međunarodna boćarska nadmetanja, kako je rekao, doprineće promociji i popularizaciji tog lepog sporta za koji mnogo mladih nije čulo.

A, o tome koliko je Boćarski klub Novi Beograd, od osvanja 1996. godine neprikosnoven u Srbiji, svedoče trofeji i medalje u njegovim vitrinama. Muška ekipa je u poslednjih sedam godina prvak države, dok je ženski klub, osnovan prošle godine, uspeo da osvoji prvo mesto u Drugoj ligi Srbije, pređe u Prvu ligu i osvoji treće mesto u Kupu evropskih šampiona za 2022. godinu.

Tagovi

Pročitajte još: