Bovan: Izgradnja novog kineskog tržnog centra na Novom Beogradu biće završena u aprilu 2024.

Izgradnja novog kineskog tržnog centra na Novom Beogradu, u vrednosti 40 miliona evra, biće završena u aprilu 2024. godine, najavio je danas predsednik te gradske opštine Bojan Bovan.

On je prilikom obilaska gradilišta u produžetku Ulice Jurija Gagarina rekao da će tržni centar imati dve zgrade na dva nivoa sa ukupno 475 lokala.

„Izgradnja novog kineskog tržnog centra, od kapitalnog je značaja ne samo za Novi Beograd već i za celu Srbiju, s obzirom na to da će se iz ovog centra distribuirati proizvodi i u druge gradove naše zemlje“, izjavio je Bovan a prenela opština Novi Beograd.

Direktor „Eurasia Trade Centar“, kompanije koja finansira izgradnju tržnog centra, Zou Đunvei rekao je da će taj centar biti najveći na Balkanu i da će, pored značaja za lokalno stanovništvo, doprineti jačanju privredne saradnje dve države.

Kako je saopšteno, jugoistočnom stranom novi kineski tržni centar, koji gradi kineska kompanija Čajna konstrakšn, povezan je sa obilaznicom oko Beograda, a biće spojen i sa budućim krakom obilaznice.

„U planu je da se na tom mestu napravi nova okretnica tramvaja, što će građanima dodatno olakšati pristup“, stoji u saopštenju.

Kineski tržni centar u novobeogradskom Bloku 70 izgoreo je 2021. godine.

Tagovi

Pročitajte još: