Brojni incidenti na novobeogradskim splavovima: Neke je progutala vatra, a drugi su i dalje potopljeni

Srećom, u trenutku požara ili tonjenja, nijedna osoba nije nastradala

Pored predivnih znamenosti, muzeja, šetališta, lokacija od kojih zastaje dah, Beograd je poznat i po noćnom životu i splavovima koji „ne spavaju“ ni u toku radne nedelje.

Međutim, u poslednjih godinu dana sa splavova su nam stizale i loše vesti: potnuća i požari.

1. Potop „Fristajlera“

Crni niz otpočeo je 1. januara, kada je poznati beogradski splav „Fristajler“ u prvim minutima 2023. godine počeo da tone.

Gosti su 31. decembra već od 21 sat krenuli da zauzimaju mesta na poznatom splavu. Kako se približavala ponoć, ljudi su u sve većem broju pristizali.

Svega 10 minuta posle ponoći gosti su osetili da u objekat nadire voda. Tada je pozvana policija i Hitna pomoć. Deset vatrogasaca je pomagalo ljudima da izađu sa splava.

Nakon drame koja se odigrala u novogodišnjoj noći, sa istog splava koji je ostao zaronjen u Savi, letos je stigla još jedna potresna vest: mladić star oko 25 godina smrtno je stradao prilikom radova na raščišćavanju terena.

2. Požar na Savskom keju

Na Savskom keju je 18. aprila, oko šest sati u jutarnjim časovima izbio požar na jednom splavu. Na terenu je bilo 25 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila.

Splav na kom je izbio požar površine je oko 100 metara kvadratnih.

3. Utonuo splav na Novom Beogradu

Početkom avgusta ove godine, došlo je do delimičnog potonuća splava „Gabbiano“ na Novom Beogradu. Ovaj splav na Dunavu bio je napola u vodi, a kao mogući razlog navodi se popuštanje pontona.

Srećom, gosti nisu bili na splavu.

4. Požar na Ušću

Poslednji u nizu incidenata dogodio se na splavu „Leonardo“ na Ušću, koji je 29. septembra izgoreo u požaru.

„Možda je neko ušao i palio vatru, a možda je namerno zapalio. Ne bi mogao napušteni splav da izgori tek tako“, rekao je tada za „Telegraf“ jedan od prolaznika.

5.“Pomahnitali“ brod

Pripadnici rečne policije su 15. januara intervenisali i spasli ljude od „pomahnitalog“ broda koji je prevozio oko 600 tona peska, a u kom je bio kapetan pod uticajem alkohola.

Brod je zakačio tri splava koja su se nalazila na reci i pričinjena je veća materijalna šteta.

7. Udar broda u marinu

Juna ove godine jedan brod udario je u marinu na reci Savi i oštetio dva čamca.

 

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn