BRZA REAKCIJA ZAMENIKA GRADONAČELNIKA: Vesić pročitao peticiju ljudi iz Bloka 44 pa im se direktno javio i odgovorio

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić odgovorio je danas na peticiju stanara Bloka 44, koji su tražili zamenu đubrijera u njihovom kraju.

Stanari Bloka 44 na Novom Beogradu na Fejsbuk stranici izdali su obaveštenje da im u uređenom parku smeta što đubrijere nisu zamenjene novim. Oni su u svom „pismu“ naveli da prate rekonstrukciju šetališta i parkića i da se raduju završetku istog, međutim, razočarali su se kada su odnekud dobili informaciju da đubrijere neće biti zamenjene. Zbog toga su se odlučili da napišu peticiju. 

Kako su istakli, pojedinačno su ili ispred nekih udruženja/grupa ranije zahtevali i molili za zamenu đubrijera ili makar ugradnju rešetki na postojeće betonske, ali do sada nisu dobijali nikakav odgovor.

Kao što ste možda primetili, djubrijere u lamelama nisu i neće biti zamenjene novim, što znači da nam problem sa smećem i dalje nije rešen. Ko želi, može da potpiše peticiju da dobijemo nove djubrijere u koje neće biti moguće ubacivati kabasto smeće, niti će ptice moći da ga razbacuju. Bilo bi super da svako u svom ulazu skupi potpise i da to odnese u frizerski salon u Nehruovoj 121 u ponedeljak, a mi ćemo ih proslediti dalje.Evo primera teksta koji možete da koristite:Poštovani,Mi, stanari bloka 44, mesecima aktivno pratimo rekonstrukciju šetališta i okolnih parkića i radujemo se završetku istog. Jedva čekamo da koristimo sređene površine i nove sadržaje.Medjutim, veoma smo se razočarali kada smo saznali da u 4 parka neće biti zamenjene djubrijere koje su bile jedini pravi problem pre rekonstrukcije. Mi smo pojedinačno ili ispred nekih udruženja/grupa, ranije zahtevali i molili za zamenu djubrijera ili makar ugradnju rešetki na postojeće betonske.Smatramo da nikome nije u interesu, a nama korisnicima naročito, da novo, sređeno igralište za koje je odvojen ozbiljan novac, vreme i trud vaših zaposlenih, bude prekriveno smećem.Mi iz višedecenijskog životnog iskustva znamo da ni najbolja dinamika čišćenja ne može rešiti problem ptica koje grabe smeće iz otvorenih betonskih kanti, kao i nevaspitanih građana koji kante kotiste umesto kontejnera.Molimo vas da ovu rekonstrukciju i ulepšavanje odradite kompletno i da čujete nas stanare, tj. direktne, svakodnevne korisnike i rešite ono što nam je zaista najveći problem!Hvala,Stanari bloka 44

Na njihovo javno obraćanje o problemu, brzo je reagovao zamenik gradonačelnika grada Beograda, Goran Vesić koji je na svojoj Fejsbuk stranici objavio da postoji razlog za radost – đubrijere će biti zamenjene i bez pisanja peticije koju su stanovnici ovog dela Novog Beograda pokrenuli.

Vesićevu objavu prenosimo u celosti:

Poštovane građanke i građani Bloka 44,

Dragi „blokovci“,

Video sam juče da se preko društvenih mreža organizuje potpisivanje peticije za zamenu đubrijera u Bloku 44 na šetalištu Lazaro Kardenas koje se trenutno rekonstruiše. 

Želim da obavestim sve stanovnike Bloka 44 da će stare đubrijere BITI ZAMENJENE NOVIM jer je tako i planirano projektom uređenja šetališta. 

Biće postavljene natkrivene đubrijere kako bi se sprečilo da ptice raznose smeće po bloku, ali i kako bismo odvratili nesavesne komšije da u đubrijere, kao što se ponekad događalo, odlažu kabasti otpad. 

Naše Zelenilo već je izradilo nove đubrijere na moj zahtev (kao na fotografiji), jer sam u prošlosti već dobijao primedbe građana iz Blokova 44, 45 i 70 koje su se odnosile na ovu temu. 

U svakom slučaju, drago mi je da se građani organizuju kako bi njihov kraj bio bolji i uređeniji, i pozdravljam svaku inicijativu koja vodi ka tom cilju.

 Pozivam vas da nastavite da mi šaljete vaše predloge na mejl adresu: goran.vesic@beograd.gov.rs; a ja ću se truditi da uradim sve što je u mojoj moći da zajedno sa vama učinim život u vašem naselju komfornijim i kvalitetnijim. 

Kada smo zajedno – Beograd pobeđuje!

Izvor: Srbija danas

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn