Čeka nas paklena nedelja u gradu: Detaljan vodič za rashlađenje na novobeogradskom bazenu

Sprema nam se topli letnji talas i neizdržive vrućine. Možete uživati na ovom novobeogradskom bazenu.

Letnja kupališna sezona je uveliko otvorena, a narod je pohrlio da se rashladi na gradskim bazenima.

Nakon što je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio da će bazeni ovog leta biti besplatni za sve koji imaju prebivalište na nekoj od beogradskih opština, oni su postali „hit destinacija“. Da bi Beograđani mogli da uživaju u prestoničkim bazenima neophodno je da izvade personalizovanu karticu, a to mogu učiniti na šalterima bilo koje opštine u Beogradu.

„11. april“
U sklopu Sportskog centra Novi Beograd, bazeni „11. April“ postoje tri bazena: mali, čija je dubina 0,4 metra, srednji-školski bazen dubine 0,80-1,20 metara i olimpijski bazen dubine dva metra, a temperatura vode u svim bazenima je 26 stepeni.

Ulaz je slobodan za decu do dve godine starosti, a deca mlađa od 12 godina mogu ući u prostor plivališta samo u pratnji punoletne osobe.

Bazeni su otvoreni za kupače od juna do avgusta svih sedam dana u nedelji, a ulaznice su u prodaji već od 6.30 ujutru pa sve do 18 časova.

Cena dnevne karte za odrasle iznosi 400 dinara, a za decu od dve do deset godina cena je niža i iznosi 150 dinara.

Bazeni nude mogućnost kupovine porodičnih karata, te je porodična dnevna karta 800 dinara, a ako se opredelite da odete sa porodicom na bazen u popodnevnim časovima, tačnije od 17 časova, ona će iznositi 200 dinara ali ju je moguće kupiti samo radnim danima.

Visina sezonske pojedinačne karte je 10.000 dinara, a mesečne 6.000 dinara.

Ako želite dodatno da se zaštitite od sunca možete iznajmiti suncobran i ležaljke po ceni od 250 do 600 dinara u zavisnosti od toga u kojim časovima se odlučite da odete na kupanje i koliko suncobrana odnosno ležaljki vam je potrebno.

Od sadržaja „11. april“ nudi još i rekreativno plivanje koje se realizuje u sva tri bazena od ponedeljka do petka u terminima 6.30-8.30 ili 12.00-14.00

Takođe postoje i relaks programi koji obuhvataju finsku saunu, infracrvenu saunu i hidromasažne kade za koje je neophodno da zakažete svoj termin. Postoje i fitnes programi koji uključuju aerobik, pilates i akvabis i koji se ne realizuju do daljnjeg, takođe, ni noćna kupanja se ne realizuju do daljnjeg.

Pored programa koje organizuje SRC „11. April“ postoje i drugi programi koje organizuju razni klubovi u oblasti vodenih sportova kao što su: škole plivanja, škole sinhronog plivanja i vaterpolo.

 

Tagovi

Pročitajte još: