CENE KVADRATA U BLAGOM PADU DOK SU NA NOVOM BEOGRADU U PORASTU

Na tržištu nekretnina konačno informacija na koju se dugo čekalo. Stabilizacija je već neko vreme izvesna, a sada vidimo i pad cene kvadrata. Istina, ne po svim opštinama i mestima, ali je činjenica da imamo stanje kakvo u Srbiji nismo videli nekoliko godina unazad.

I sve to pokazuju zvanični podaci, oni najnoviji za april. U najkraćem, u dosta opština po Srbiji cena kvadrata je pala, a ovakav trend nije izuzetak bio ni u Beogradu.

Prema podacima sajta Nekretnine.rs, najveći pad cene zabeležen je u jednoj beogradskoj opštini i to za15,58 odsto. U Novom Sadu vidljiv je takođe pad, po pojedinim opštinama i po nekoliko proenata. Cene u Pančevu i Kragujevcu ostale su istovremeno na istom nivou, dok je u Nišu zabeležen i rast i pad.

Beograd

Pad cena u Beogradu možda je najbolja vest za mnoge, a imajući u vidu izuzetnu frekventnost ovog tržišta. Najveći pad cene kvadrata zabeležen je na opštini Palilula – čak 15,58. Kvadrat u proseku na Paliluli tako je u aprilu koštao 2.492 evra.

Pad i na Mirijevu, opštini koja poslednjih godina beleži sve veću tražnju i rast kvadrata. U aprilu je cena kvadrata ovde iznosila 1.851 evro i to je u odnosu na mart minus od 0,32 odsto.

Pad takođe i u centru Beograda i to za 1,44 odsto na cenu od 3.348 evra u proseku za kvadrat.

Prema aprilskom izveštaju najveći rast cena kvadrata u Beogradu je zabeležen na opštini Vračar, gde je cena porasla za 2,1 odsto. U proseku kvadrat je ovde u aprilu koštao 3.250 evra.

Na drugom mestu po rastu cena je opština Voždovac gde je zabeležen rast od 2 odsto, a cena je iznosila 2.462 evra po kvadratu.

Za mnoge očekivano, imajući u vidu popularnost, ali imamo rast na opštini Novi Beograd . Cena kvadrata na Novom Beogradu u aprilu iznosila je 2.770 evra po kvadratu, što je rast za 0,04 odsto u odnosu na prethodni mesec.

Tagovi

Pročitajte još: