Centar za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom „Novi Beograd“: Saradnja sa Paraolimpijskim komitetom

Opštinski Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom „Novi Beograd“ uspostavio je u sredu 21. februara 2024. saradnju sa Paraolimpijskim komitetom Srbije (POKS).

Protokol o saradnji potpisli su direktorka Centra Milka Milovanović Minić i predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović, a sastanku u prostorijama Opštine Novi Beograd, prisustvovali su generalni sekretar POKS-a Bojan Jaćimović i predsednik Boćarskog saveza „Novi Beograd“ Predrag Đorđević.

Kako je istaknuto tokom sastanka, Paraolimpijski komitet Srbije i Opštinski Centar radiće zajedno na pružanju podrške osobama sa invaliditetom i njihovom aktivnom uključivanju u sportske aktivnosti.

Direktorka Centra Milka Milovanović Minić je naglasila da u opštinskom Centru osobe sa invaliditetom iz svih sedamnaest beogradskih opština, punih sedam godina imaju priliku da se rekreiraju, druže i organizuju različite sportske manifestacije, te da boćari rekreativci odavno imaju želju da dobiju ligu u kojoj bi se takmičili.

-Trudimo se da pružimo podršku različitim inicijativama koje dolaze, kako od udruženja osoba sa invaliditetom, tako i od pojedinaca, da bi osobe sa invaliditetom imale kvalitetniju i sveobuhvatniju podršku prilikom integracije u društvo – rekla je Milovanović Minić.

Zoran Mićović je istakao da će osobe sa invaliditetom u Novom Beogradu, doprineti razvoju paraolimpijskog pokreta u Srbiji , a po rečima Predraga Đorđevića, Protokol je polazna osnova i tačka oslonca za formiranje lige za boćare sa invaliditetom.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn