„Čistoća“ i danas nastavlja akciju suzbijanja komaraca na Novom Beogradu

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ nastavljaju akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda, uređajima sa zemlje.

U petak, 18. avgusta, u periodu od 5.00 do 7.00 časova (jutarnji tretman) i od 18.00 časova do ponoći (večernji tretman) vršiće se suzbijanje odraslih komaraca uređajima sa zemlje na sledećim lokacijama: Bežanijskom zimovniku, Ada Ciganlija, Ada Međica.

Preparati koje ekipe JKP „Gradska čistoća“ koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su u Ministarstvu za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah.

Iz „Čistoće“ apeluju na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcije.

Povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu građani mogu da prijave Servisnom centru Grada Beograda na broj telefona 11- 0 -11 radnim danima od 7 do 22 časa i subotom od 8 do 14 časova.

Tagovi

Pročitajte još: