„CRNI KAČKET, MASKA PREKO LICA, CRVENA JAKNA I BELE PATIKE…“ Ovako su očevici opisali UBICU IZ NOVOBEOGRADSKOG TRŽNOG CENTRA!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Janvog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

Kao dokaz su u sudnici prikazani forenzički izveštaji o pregledu mesta zločina, izveštaji o pretresu stanova i automobila osumnjičenih.

Optuženima se na teret, podsetimo, stavlja da su učestvovali u ubistvima Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragana Ristića Čađe, pet pokušaja ubistava kao i planiranju likvidacije pripadnika svog klana Strahinje Savića u pritvoru u Bijelom Polju, posle njegovog hapšenja u Crnoj Gori u januaru 2021.

Šarac je, podsetimo, ubijen u oktobru 2020. u Tržnom centru „Ušće“ u Beogradu.

Opis izvršioca, prema navodima svedoka – mlađi muškarac, na sebi imao crni kačket, sa maskom preko lica, crvenu jaknu, svetle farmerke i bele patike – navodi se u dokumentu MUP-a koji je sadržao izveštaj o opisu ubice, na osvnovu izjava očevidaca.

Podsetimo, kao direktni izvršilac zločina u optužnici je naveden Lazar Ilić koji je u pritvoru u Crnoj Gori i uhapšen je sa Strahinjom Savićem.

Branilac optuženog Jovana Bošnjaka, advokat Danilo Nikolić je predloži da njemu bude ukinut pritvor ali je sudsko veće taj predlog odbilo i nastavk suđenja takozvanoj vračarskoj grupi zakazalo za 15. maj.

Tagovi

Pročitajte još: